שעה
קל
בורקס בגודל A4
שפית, מתכונאית ויוצרת מובילה בתחום הלייף סטייל. חיה ונושמת את סביבת המטבח, את ריחות הבישולים ואת האהבה לאוכל ולאירוח, וכבר בתור ילדה נהגה להציץ לסירים המהבילים ולהפנים את שילובי הטעמים והטכניקות המהווים את הבסיס לבישול איכותי.
לציפוי הבורקס:
1. מזלפים את השמן הניטרלי ואת שמן הזית אל למחבת רחבה ושטוחה ומחממים מעט .
2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ,מטגנים עד שהבצל הופך למעט שקוף ומוסיפים את הבשר הטחון .
3. מתבלים במלח, פלפל וכמון ומערבבים.
4. ״מפרקים״ לפירורים את הבשר הטחון המתובל תוך כדי טיגון ועירבוב וברגע שהבשר מתחיל קצת להתבשל מוסיפים את הכוסברה הקצוצה.
5. מערבבים היטב וברגע שהבשר מוכן מסירים מהאש ומעבירים את תערובת הבשר אל מסננת שמונחת על גביי קערה על מנת לסנן את כל הנוזלים מהבשר.
6. בזמן שהבשר במסננת מצטנן לו ומגיר נוזלים עוברים לקליית החציל , על אש גלוייה קולים את החציל טוב טוב מכל הכיוונים (אפשר גם בתנור למי שיש כיריים כרמיות אבל העדיפות היא תמיד לאש גלויה).
7. לאחר קליית החציל עם הקליפה מעבירים אותו אל מסננת ומניחים לו גם כן להגיר נוזלים ולהצטנן כך שיהיה אפשר לקלף אותו בנוחות.
8. מקלפים בזהירות את קליפת החציל הקלוי (אני משאירה קצת חתיכות קליפה קטנות זה מוסיף ארומה משגעת) ובעזרת סכין קוצצים אותו דק דק.
9. מעבירים את תערובת הבשר ה צוננת אל קערה גדולה , מוסיפים את החציל הקלוי הקצוץ ומערבבים היטב לאיחוד.
10. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומקפידים להשאיר את הקצוות של הנייר כך שיבלטו החוצה זה יקל על הוצאת הבורקס לאחר האפייה מן התבנית בשלמותו.
11. פורסים את בצק העלים על משטח העבודה וחוצים אותו לשני חלקים שווים.
12. מניחים חלק אחד של בצק העלים בתחתית התבנית המרופדת בנייר אפייה, מהדקים לדפנות ומיישרים מעט (שימו לב בסרטון איך עשיתי זאת בקלות בעזרת הניילון המוצמד אל בצק העלים).
13. מעבירים את תערובת הבשר והחציל אל התבנית המרופדת בבצק העלים ומיישרים את התערובת כך שתגיע אל כל פני השטח.
14. מניחים בזהירות את חלקו השני של בצק העלים על גביי תערובת הבשר (כנ״ל שימו לב איך עשיתי זאת בסרטון בקלות בעזרת הניילון).
15. מהדקים את דפנות הבצק התחתונות אל דפנות הבצק העליונות ואת שאריות הבצק שבפינות חותכים בזהירות בעזרת סכין.
16. יוצרים על גביי חלקו העליון של הבצק חיתוכים עדינים לאורך ולרוחב כך שיווצרו ריבועים קטנים , מברישים בביצה טרופה עם כפית מים ומפזרים שומשום וקצח על גביי כל ריבוע מסומן.
17. מכניסים את תבנית הבורקס לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות על מצב טורבו במדף התחתון של התנור למשך 20-25 דקות, הזמנים משתנים מתנור לתנור לכן שברגע שהבורקס מקבל צבע זהוב בוהק ומעט שחום תדעו שזה הזמן להוציאן מן התנור.
18. מוציאים את בורקס החציל הקלוי והבשר מן התנור, מניחים לו להצטנן מעט ובעזרת קצוות נייר האפייה שבצדדים מחלצים את הבורקס מן התבנית ומעבירים אל מגש/צלחת הגשה.
תהנו ❤️