gali_ben_shimon@

43.6K Followers

בורקס חציל קלוי ובשר משפחתי מושלם

זמן הכנה

שעה

דרגת קושי

קל

כמות/מנות

בורקס בגודל A4

גלי בן שמעון

שפית, מתכונאית ויוצרת מובילה בתחום הלייף סטייל. חיה ונושמת את סביבת המטבח, את ריחות הבישולים ואת האהבה לאוכל ולאירוח, וכבר בתור ילדה נהגה להציץ לסירים המהבילים ולהפנים את שילובי הטעמים והטכניקות המהווים את  הבסיס לבישול איכותי. 

רק תוכן מעניין, מבצעים
ומוצרים חדשים אצלך במייל

המתכונים/הנושאים הכי חמים:

Follow Me on

Instagram

gali_ben_shimon@

43.6K Followers

קטגוריות מתכונים

טוב ברור לכם שהשילוב של חציל קלוי בכל מאכל באשר הוא זה הדבר הכי מושלם וטעים שיש אז אם כבר משלבים חציל קלוי למה לא ללכת על זה בגדול ולהכין בורקס משפחתי פריך כזה ונדיר שבבפנוכו יש גם את החציל הקלוי עם טעם של מדורה כזה וגם בשר ?! אזז.. איך אני אומרת פשוט היסטרי !!!
בורקס חציל קלוי ובשר גלי בן שמעון

מצרכים:

  • 1 חבילת בצק עלים (מופשר לילה קודם במקרר)
  • 1/2 ק״ג בשר בקר טחון (תמיד עדיף טרי)
  • 3 כפות שמן ניטרלי
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/4 צרור כוסברה קצוצה דק
  • 1 בצל לבן בינוני קצוץ דק
  • 1 חציל גדול קלוי על הגז טוב טוב
  • 1 כפית גדושה מלח
  • 1 כפית גדושה פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית גדושה כמון

לציפוי הבורקס:

  • 1 ביצה טרופה + כפית מים
  • שומשום וקצח לעיטור

אופן ההכנה:

1. מזלפים את השמן הניטרלי ואת שמן הזית אל למחבת רחבה ושטוחה ומחממים מעט .
2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ,מטגנים עד שהבצל הופך למעט שקוף ומוסיפים את הבשר הטחון .
3. מתבלים במלח, פלפל וכמון ומערבבים.
4. ״מפרקים״ לפירורים את הבשר הטחון המתובל תוך כדי טיגון ועירבוב וברגע שהבשר מתחיל קצת להתבשל מוסיפים את הכוסברה הקצוצה.
5. מערבבים היטב וברגע שהבשר מוכן מסירים מהאש ומעבירים את תערובת הבשר אל מסננת שמונחת על גביי קערה על מנת לסנן את כל הנוזלים מהבשר.
6. בזמן שהבשר במסננת מצטנן לו ומגיר נוזלים עוברים לקליית החציל , על אש גלוייה קולים את החציל טוב טוב מכל הכיוונים (אפשר גם בתנור למי שיש כיריים כרמיות אבל העדיפות היא תמיד לאש גלויה).
7. לאחר קליית החציל עם הקליפה מעבירים אותו אל מסננת ומניחים לו גם כן להגיר נוזלים ולהצטנן כך שיהיה אפשר לקלף אותו בנוחות.
8. מקלפים בזהירות את קליפת החציל הקלוי (אני משאירה קצת חתיכות קליפה קטנות זה מוסיף ארומה משגעת) ובעזרת סכין קוצצים אותו דק דק.
9. מעבירים את תערובת הבשר ה צוננת אל קערה גדולה , מוסיפים את החציל הקלוי הקצוץ ומערבבים היטב לאיחוד.
10. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומקפידים להשאיר את הקצוות של הנייר כך שיבלטו החוצה זה יקל על הוצאת הבורקס לאחר האפייה מן התבנית בשלמותו.
11. פורסים את בצק העלים על משטח העבודה וחוצים אותו לשני חלקים שווים.
12. מניחים חלק אחד של בצק העלים בתחתית התבנית המרופדת בנייר אפייה, מהדקים לדפנות ומיישרים מעט (שימו לב בסרטון איך עשיתי זאת בקלות בעזרת הניילון המוצמד אל בצק העלים).
13. מעבירים את תערובת הבשר והחציל אל התבנית המרופדת בבצק העלים ומיישרים את התערובת כך שתגיע אל כל פני השטח.
14. מניחים בזהירות את חלקו השני של בצק העלים על גביי תערובת הבשר (כנ״ל שימו לב איך עשיתי זאת בסרטון בקלות בעזרת הניילון).
15. מהדקים את דפנות הבצק התחתונות אל דפנות הבצק העליונות ואת שאריות הבצק שבפינות חותכים בזהירות בעזרת סכין.
16. יוצרים על גביי חלקו העליון של הבצק חיתוכים עדינים לאורך ולרוחב כך שיווצרו ריבועים קטנים , מברישים בביצה טרופה עם כפית מים ומפזרים שומשום וקצח על גביי כל ריבוע מסומן.
17. מכניסים את תבנית הבורקס לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות על מצב טורבו במדף התחתון של התנור למשך 20-25 דקות, הזמנים משתנים מתנור לתנור לכן שברגע שהבורקס מקבל צבע זהוב בוהק ומעט שחום תדעו שזה הזמן להוציאן מן התנור.
18. מוציאים את בורקס החציל הקלוי והבשר מן התנור, מניחים לו להצטנן מעט ובעזרת קצוות נייר האפייה שבצדדים מחלצים את הבורקס מן התבנית ומעבירים אל מגש/צלחת הגשה.
תהנו ❤️

שתפו/הדפיסו:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד מתכונים שיכולים לעניין אותך

מעורב טחול וכבדי עוף בסטייל

אז בטח אתם אומרים לעצמכם עכשיו מה נסגר עם השפית הזו שחושבת שהיא באה לגלות לנו את אמריקה עם המעורב הזה .. אז זהו שלא מגלה ולא אמריקה ! פשוט ולעניין מעורב טחול וכבדי עוף שכזה כמו שאני מכינה עוד לא טעמתם ובדוק גם עוד לא הכנתם אז קדימה תקתקו ותודו לי אח״כ אה… ותזהרו לוותר על הכנת תחתיות בצק העלים, חובה שיהיה למעורב על מה לשבת וגם זה שילוב היסטרי!
תבשיל בשר ומח עצם גלי בן שמעון

תבשיל בשר ומח עצם מטריף

תודו שהסיר הזה פשוט נראה מושקע ומושלם ברמות כאילו במינימום מקסימום עבדו עליו איזה יום שלם ?! עכשיו תבינו שהדבר המכריע והמשפיע כאן לכך שהתבשיל הזה יצא מושלם זה העובי של פרוסות הבשר !!! וואווו אתם לא מבינים אפילו כמה שזה טעים ונעים לאכול פרוסות בשר כשהן דקות דקות כך שהן פשוט נמסות בפה … ורגע שנדבר על אפקט הטעמים שהירק ומח העצם מעניקים לתבשיל ?! אז זהו אתם חייבים להכין ואל תשכחו לבקש מהקצב שיפרוס דק דק ושיתן לכם נתח מובחר ומשוייש ללא גיד !!!
אסאדו בתנור שף גלי בן שמעון

אסאדו בתנור הכי מושלם וקל להכנה שיש

אני בטוחה שאת סוג המתכונים האלה כמו של האסאדו שלי במתכונת ״השגר ושכח״ אתם הכי אוהבים ות׳אמת איך אפשר שלא כי אם ההכנה היא סופר קלה וזריזה , ואם אין צורך לשמור שלא ישרף, ואם אין צורך לערבב ולבדוק במהלך הבישול ואם ואם ואם .. אז נו איך אפשר שלא לאהוב באמת מתכונים מהסוג הזה ובמיוחד שלבסוף הם יוצאים טעימים ברמה שפשוט מפילה לכולם את הלסת ובקטע הכי טוב וטעים שיש כמובן!!!
כתף טלה בתנור גלי בן שמעון

כתף טלה בריבת בצלים ותאנים מקורמלות

טוב תקשיבו שזה אחד מהמתכונים הכי קלים, הכי מרשימים והכי טעימים שייצא לכם אין פעם להכין ולטעום ! פשוט לא יאמן שאת כל השלמות הזו מכינים בקלי קלות ושאני מציינת בקלי קלות אני מתכוונת לרמה של הכנת חביתה, כן כן חביתה! לא מאמינים? צפו בסרטון, תקראו את המתכון המלא באתר ,תכינו ואז תבואו לספר לי עד כמה צדקתי !