gali_ben_shimon@

43.6K Followers

גוזלמה – מאפה תרד וגבינות טורקי

זמן הכנה

דרגת קושי

כמות/מנות

גלי בן שמעון

שפית, מתכונאית ויוצרת מובילה בתחום הלייף סטייל. חיה ונושמת את סביבת המטבח, את ריחות הבישולים ואת האהבה לאוכל ולאירוח, וכבר בתור ילדה נהגה להציץ לסירים המהבילים ולהפנים את שילובי הטעמים והטכניקות המהווים את  הבסיס לבישול איכותי. 

רק תוכן מעניין, מבצעים
ומוצרים חדשים אצלך במייל

המתכונים/הנושאים הכי חמים:

Follow Me on

Instagram

gali_ben_shimon@

43.6K Followers

קטגוריות מתכונים

״גוזלמה״ – מאפה תרד וגבינות טורקי ✨

שתבינו שאת המאפה הטורקי המושלם הזה מכינים בכלל במחבת ואין כאן צורך בשום התפחה ועוד יותר מושלם זה שהבצק הוא משני מרכיבים בלבד! אז עכשיו תגידו בעצמכם, נכון שזה המאפה הכי מושלם שיש?! (המתכון הוא ל- 10 יחידות, אם בא לכם פחות אז פשוט מאוד תורידו חצי כמות מכל דבר).

מצרכים:

לבצק:

  • 3 כוסות קמח לבן
  • 2 גביעי יוגורט (200 גר׳ לגביע)

למילוי:

  • 1 צרור עלי תרד שטופים וקצוצים דק
  • 2 בצלים ירוקים קצוצים דק
  • 1 גבינת טוב טעם
  • 1 כוס גבינה צהובה מגורדת
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור (אפשר גם למלא רק בגבינות כמו שהכנתי בסרטון, פשוט אל תוסיפו את התרד והבצל).

אופן הכנה:

את הקמח והיוגורט מערבבים יחד עד שמתקבל בצק רך ומעט דביק (אבל לא יותר מידי דביק ) ומכסים למנוחה של 20 דק׳. לבינתיים מכינים את המילוי: את הגבינות, התרד, הבצל, שמן זית, מלח פלפל, מערבבים יחד עד לאיחוד מלא. לאחר שהבצק נוח מקמחים היטב משטח עבודה ומחלקים את הבצק ל-10 יחידות קטנות, מרדדים כל יחידה לעיגול קטן גם כן על משטח מקומח ומניחים על חצי עיגול מהמילוי, סוגרים ומהדקים קלות את הקצוות וכך ממשיכים.

מחממים מחבת טפלון וקולים 2-3 דק׳ מכל צד עד שהבצק הופך לזהוב ואפוי, בסיום מברישים עם שמן זית כל גוזלמה משני הצדדים ומייד זוללים❣️

מצרכים:

אופן ההכנה:

שתפו/הדפיסו:

3 תגובות

  1. איזה כיף שגיליתי אותך, פשוט את אלופה הכל קל ,ברור , וטעים. תודה רבה עכשיו עוקבת אחרייך ולומדת להכין את המטעמים שלך.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד מתכונים שיכולים לעניין אותך

פסטה ברוטב ריקוטה שלג

תודו כשאתם חושבים על פסטה ברוטב שמנתי לבן כזה מלבד המחשבה שזה טעים בטרוף אתם מייד גם חושבים שזו מנה כבדה בטירוף ואתם לגמריי צודקים כי אכן רוטב שמורכב מגבינות, שמנות וכל בני משפחתן אכן יוצא כבד ברמה שאחרי ביס אחד יוצאים לפרסומות אבל… לא עוד! קבלו באהבה רבה ממני אליכם רוטב היסטרי ממשפחת הרטבים הלבנים מגיע לבן כשלג, קליל ברמות, טעים בקיצוניות ולגמרי אחד כזה שלא יגרום אף אחד לפרסומות.. מוכנים??

חציל מזוגג בלאבנה דבש ופיסטוק

חציל זה כל התרגיל! אז שמבין עניין יודע ששבועות ללא חצילים זה כמו חג שבועות ללא גבינות לכן… קבלו את המתכון שעל פניו נראה מאוד פשוט ורגיל אבל כמו שאתם מכירים אותי וכבר יודעים עד כמה שאני אוהבת להתחכם תהיו בטוחים שיש כאן פאנץ היסטרי גם בטעם וגם במרקם ! ושיהיה לנו חג שמח נעים וטעים🍆
קסטה ווניל ועוגיות אוראו גלי בן שמעון

קסטה ווניל ועוגיות אוראו בקלי קלות

אתם לא מאמינים איך הגעתי ובאמת במקרה לפרסם מתכון לקסטה , הכל התחיל בעצם כשטיילתי בין מדפי הסופר ופתאום בזווית העין אני רואה על אחד המדפים את הביסקווטים של הקסטות אבל אלו האורגינלים מפעם ,שקשה מאוד להשיג כבר היום אז מהר מהר (נשבעת שזה היה אפילו בריצה) רוקנתי את המדף וברור לכם כבר איך זה נגמר לא ?! אז קבלו את קסטת הווניל ועוגיות האוראו שלי ולא תאמינו באיזה קלי קלות מכינים אותה !
לחם חביתה גלי בן שמעון

אומלט ״לחם חביתה״ מהסרטים

אין מה לעשות זה פשוט התבקש וזה היה חזק ממני ,טרנד ה״לחם חביתה״ נכנס לנו ובנו חזק ומי אני שאעמוד בפני הטרנד הזה ובטח ובטח שהוא עוד כזה טעים ובמיוחד כמו שאני מכינה?! אז קבלו את הגירסא המשודרגת שלי ״ללחם חביתה״ אומלט נדיר נדיר עם גבינה שנמתחת לכל הכיוונים לצד לחם שרוף על הגז קצת ירקות ויאל׳ה באלגן !!!