gali_ben_shimon@

43.6K Followers

גספצ׳ו עגבניות וצ׳ילי מרענן

זמן הכנה

45 דקות

דרגת קושי

קל

כמות/מנות

6-8 סועדים

גלי בן שמעון

שפית, מתכונאית ויוצרת מובילה בתחום הלייף סטייל. חיה ונושמת את סביבת המטבח, את ריחות הבישולים ואת האהבה לאוכל ולאירוח, וכבר בתור ילדה נהגה להציץ לסירים המהבילים ולהפנים את שילובי הטעמים והטכניקות המהווים את  הבסיס לבישול איכותי. 

רק תוכן מעניין, מבצעים
ומוצרים חדשים אצלך במייל

המתכונים/הנושאים הכי חמים:

Follow Me on

Instagram

gali_ben_shimon@

43.6K Followers

קטגוריות מתכונים

תקשיבו לי שזהו ה.. מתכון שאתם הכי צריכים ורוצים עכשיו במיוחד כשהקיץ בשיאו וכל מה שבא לכם עכשיו זה רק איזה משהו קר, מרענן שיצנן לנו את הצורה ולא אל תיפלו לי לסיפורי הסבתות שנוהגות לומר ״שמרק חם בקיץ זה בריא וטוב״, תסמכו עליי שעם השנים הבנתי וקלטתי שזה פאלש אחד גדול כי בתאכלס חוץ מלהזיע ברמות של כמו אחריי ריצת מרתון ואולי לשרוף ככה איזה קלוריה וחצי אין בזה שום עניין לציבור ובטח שגם שום תועלת לכן.. מרק עגבניות קר, קליל ומרענן במרקם קטיפתי בכל טעמים מקפיצים זה בול מה שאתם צריכים עכשיו אז… שלא יעבדו עליכם 😉

מצרכים:

  • פלפל אדום גדול
  • 6 עגבניות בגודל בינוני
  • 1 פלפל צ׳ילי טרי
  • 1 ראש שום
  • 1 בצל לבן בגודל בינוני
  • 2-3 גבעולי רוזמרין טרי
  • 2/3 כוס שמן זית
  • 1 כף מלח אטלנטי (או מלח גס)
  • 1 כף פלפל שחור גרוס
  • 5-6 עלי בזיליקום טרי

אופן ההכנה:

  1. שוטפים וחוצים לשניים את כל העגבניות, הפלפל האדום, הבצל וראש השום.
  2. מניחים את כל הירקות החצויים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה ובניהם את גבעולי הרוזמרין הטרי.
  3. מזלפים על גביי הירקות את שמן זית וממליחים ומפלפלים.
  4. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות על מצב טורבו למשך 20-30 דקות, עד שכל הירקות צרובים היטב.
  5. מוצאים את התבנית מן התנור ״מחלצים״ את שיני השום מן הקליפה ומעבירים אותן יחד עם כל שאר הירקות ועלי הבזיליקום הטרי (מלבד גבעולי הרוזמרין) אל מעבד מזון ומעבדים עד קבלת תערובת אחידה וחלקה עד כמה שאפשר (חשוב לעבד כשכל הירקות עדיין חמים!).
  6. מעבירים דרך מסננת דקה את תערובת העגבניות אל קערה עמוקה, מתקנים תיבול אם צריך ומעבירים לקירור של שעה לפחות.
  7. הגשה – יוצקים את הגספצו אל צלחת מרק , מזלפים מעט שמן זית ושמנת, מעטרים בעלי בזיליקום טרי ומגישים.

טיפ חשוב: את מה שנותר במסננת מתערובת העגבניות לא לזרוק!
שמרו בקופסא במקרר זה מושלם כמטבל לצד נאצוס ועוד יותר היסטרי זה כממרח על צנים ובכלל אם תוסיפו מעל גם מוצרלה אתם בשיא!
תהנו ❤️

שתפו/הדפיסו:

עוד מתכונים שיכולים לעניין אותך

עלי גפן ממולאים גלי בן שמעון

עלי גפן צימחוניים שאין כמותם

שומעים, מודה שאין יותר מעצבן מלהכין עליי גפן! אבלל אין יותר טעים מלאכול עלי גפן. העבודה שווה כל ביס. סבתי היקרה ז״ל הייתה מכינה אותם עם בשר, אני הפעם הכנתי אותם בקטע צמחוני מחרפן. ושלא תטעו כל השרוף הזה, זה במכוון! אצלנו רבים על החלקים השרופים האלה.. אם אתם פחות בקטע של שרוף – פחות זמן על הגז.

סורבה אבטיח מרענן ומושלם בחמש דקות

מצאתי מומנט סופר מושלם כדי לחלוק אתכם את המתכון לסורבה האבטיח המושלם שלי, כשכל הרשתות עמוסות עכשיו במתכונים להכנת גלידה בבית הגיע הזמן שמישהי (אני לצורך העניין) תרים ת׳כפפה או יותר נכון את הכף 😉 ותחלוק אתכם את ה..מתכון שהולך לרענן לכם את החיים בחמש דקות עבודה בלבד!!!

קרוסטיני תאנים וקרם פרש היסטרי

״תקלילו״ זו המילה המתאימה ביותר למנה הקייצית המטריפה הזו של הלחם הקלוי עם גבינת הקרם פרש והתאנים המזוגגות ,פשוט אין יותר מגניב ,טעים ומרענן ממנה ומה גם ששווה לנצל כל רגע נתון שהתאנים עדיין כאן כי אוטוטו כבר נתחיל להתגעגע אליהן ,אז ניצלתי את הרגע כמו שאומרים והריי לכם מנה מושלמת לארוח או סתם אם בא לכם לפנק או להתפנק !

פסטה ברוטב דגים של שישי

תודו שלפעמים הדגים של שישי הם רק תירוץ ובתאכל׳ס החלק הכי טעים זה הרוטב ! בבית שלי מידי פעם מבקשים בשישי צלחת רק של רוטב הדגים ופשוט מתענגים על טבילה של חתיכת חלה ברוטב ככה שתספוג טוב טוב ושהכל נוזל מסביב אויי זה כזה טעים שפשוט הייתי חייבת לקחת את זה צעד אחד קדימה ולהכין פסטה עם אותו רוטב הדגים המושלם של שישי ותקשיבו זה יצא פשוט מדהים בקטע ממכר!