gali_ben_shimon@

43.6K Followers

חזה עוף קראנצ׳י ברוטב ברביקיו

זמן הכנה

דרגת קושי

כמות/מנות

גלי בן שמעון

שפית, מתכונאית ויוצרת מובילה בתחום הלייף סטייל. חיה ונושמת את סביבת המטבח, את ריחות הבישולים ואת האהבה לאוכל ולאירוח, וכבר בתור ילדה נהגה להציץ לסירים המהבילים ולהפנים את שילובי הטעמים והטכניקות המהווים את  הבסיס לבישול איכותי. 

רק תוכן מעניין, מבצעים
ומוצרים חדשים אצלך במייל

המתכונים/הנושאים הכי חמים:

Follow Me on

Instagram

gali_ben_shimon@

43.6K Followers

קטגוריות מתכונים


 

מידי פעם אני מעלה מתכונים במתכונת בריאה ודיאטטית יותר אבל תקשיבו, בכזה מתכון לחזה עוף היסטרי תהיו בטוחים שעדיין לא נתקלתם! בדר״כ חזה העוף הוא סופר משעמם והכי מדכא לאכול אותו שרוצים קצת לשמור על הגיזרה, אז הנה שלא תגידו שאני לא דואגת למראה שלכם😉 רק מודה ומתוודה שיש כאן טיפונת אבל ממש טיפונת של מרכיבים שאולי קצת פחות מתאימים לדיאטות אבל היי… צריך קצת משהו לנשמה לא?! עכשיו תאמינו שאת כל הטוב הזה מכינים בקערה אחת?! ותאמינו שאין כאן אפילו טיפת שמן כי הכל נכנס לתנור. יופי … בטח עכשיו אתם כבר סקרנים להבין איך זה הולך נכון ?! 😉 צירפתי סרטון קצר מהקטע של הרוטב כי באמת לא היה צורך בסרטון לכל התהליך, זוכרים… זורקים הכל לקערה, מערבבים ומכניסים לתנור! יאל׳ה עכשיו לעבודה

מצרכים:

  • 8 פרוסות חזה עוף
  • 1/2 כוס קורנפלור
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 2 ביצים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית אבקת שום

לרוטב הברביקיו:

  • 1/4 כוס סוכר חום
  • 1/2 לימון סחוט
  • 1/2 כוס רוטב ברביקיו (לא משנה של איזו חברה)

אופן הכנה:

חותכים את חזה העוף לרצועות ומעבירים לקערה, מוסיפים פנימה את הקורנפלור ומערבבים כך שהקורנלפור יעטוף את כל הרצועות, מוסיפים פנימה את הביצים (טורפים אותם לפניי) ושוב מערבבים כך שגם הביצים יעטפו את רצועות חזה העוף עם הקורנפלור. לכל התענוג הזה ממשיכים ומוסיפים את פירורי הלחם והתבלינים ומערבבים היטב התערובת תהפוך לכם לקצת דביקה וקשה לעירבוב, זה בסדר הכל מסתדר אח״כ. בשלב הבא – מרפדים תבנית בנייר אפייה מסדרים את רצועות חזה העוף בתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך 25 דק׳. לבינתיים מכינים את הרוטב – מעבירים לקלחת קטנה את הסוכר החום, את רוטב הברביקיו ואת מיץ הלימון ומבשלים על להבה קטנה עד שהסוכר נמס והתערובת הופכת למעט נוזלית. מיד שרצועות חזה העוף יוצאות מהתנור טובלים אותן אחת אחת ברוטב, מפזרים מעט שומשום ובצל ירוק (לא חובה סתם הצעת הגשה) ונהנים❤️

מצרכים:

אופן ההכנה:

שתפו/הדפיסו:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד מתכונים שיכולים לעניין אותך

מעורב טחול וכבדי עוף בסטייל

אז בטח אתם אומרים לעצמכם עכשיו מה נסגר עם השפית הזו שחושבת שהיא באה לגלות לנו את אמריקה עם המעורב הזה .. אז זהו שלא מגלה ולא אמריקה ! פשוט ולעניין מעורב טחול וכבדי עוף שכזה כמו שאני מכינה עוד לא טעמתם ובדוק גם עוד לא הכנתם אז קדימה תקתקו ותודו לי אח״כ אה… ותזהרו לוותר על הכנת תחתיות בצק העלים, חובה שיהיה למעורב על מה לשבת וגם זה שילוב היסטרי!
תבשיל בשר ומח עצם גלי בן שמעון

תבשיל בשר ומח עצם מטריף

תודו שהסיר הזה פשוט נראה מושקע ומושלם ברמות כאילו במינימום מקסימום עבדו עליו איזה יום שלם ?! עכשיו תבינו שהדבר המכריע והמשפיע כאן לכך שהתבשיל הזה יצא מושלם זה העובי של פרוסות הבשר !!! וואווו אתם לא מבינים אפילו כמה שזה טעים ונעים לאכול פרוסות בשר כשהן דקות דקות כך שהן פשוט נמסות בפה … ורגע שנדבר על אפקט הטעמים שהירק ומח העצם מעניקים לתבשיל ?! אז זהו אתם חייבים להכין ואל תשכחו לבקש מהקצב שיפרוס דק דק ושיתן לכם נתח מובחר ומשוייש ללא גיד !!!
אסאדו בתנור שף גלי בן שמעון

אסאדו בתנור הכי מושלם וקל להכנה שיש

אני בטוחה שאת סוג המתכונים האלה כמו של האסאדו שלי במתכונת ״השגר ושכח״ אתם הכי אוהבים ות׳אמת איך אפשר שלא כי אם ההכנה היא סופר קלה וזריזה , ואם אין צורך לשמור שלא ישרף, ואם אין צורך לערבב ולבדוק במהלך הבישול ואם ואם ואם .. אז נו איך אפשר שלא לאהוב באמת מתכונים מהסוג הזה ובמיוחד שלבסוף הם יוצאים טעימים ברמה שפשוט מפילה לכולם את הלסת ובקטע הכי טוב וטעים שיש כמובן!!!
כתף טלה בתנור גלי בן שמעון

כתף טלה בריבת בצלים ותאנים מקורמלות

טוב תקשיבו שזה אחד מהמתכונים הכי קלים, הכי מרשימים והכי טעימים שייצא לכם אין פעם להכין ולטעום ! פשוט לא יאמן שאת כל השלמות הזו מכינים בקלי קלות ושאני מציינת בקלי קלות אני מתכוונת לרמה של הכנת חביתה, כן כן חביתה! לא מאמינים? צפו בסרטון, תקראו את המתכון המלא באתר ,תכינו ואז תבואו לספר לי עד כמה צדקתי !