gali_ben_shimon@

43.6K Followers

חציל מזוגג בלאבנה דבש ופיסטוק

זמן הכנה

35 דקות

דרגת קושי

קל

כמות/מנות

8-10 סועדים

גלי בן שמעון

שפית, מתכונאית ויוצרת מובילה בתחום הלייף סטייל. חיה ונושמת את סביבת המטבח, את ריחות הבישולים ואת האהבה לאוכל ולאירוח, וכבר בתור ילדה נהגה להציץ לסירים המהבילים ולהפנים את שילובי הטעמים והטכניקות המהווים את  הבסיס לבישול איכותי. 

רק תוכן מעניין, מבצעים
ומוצרים חדשים אצלך במייל

המתכונים/הנושאים הכי חמים:

Follow Me on

Instagram

gali_ben_shimon@

43.6K Followers

קטגוריות מתכונים

חציל זה כל התרגיל! אז שמבין עניין יודע ששבועות ללא חצילים זה כמו חג שבועות ללא גבינות לכן… קבלו את המתכון שעל פניו נראה מאוד פשוט ורגיל אבל כמו שאתם מכירים אותי וכבר יודעים עד כמה שאני אוהבת להתחכם תהיו בטוחים שיש כאן פאנץ היסטרי גם בטעם וגם במרקם ! ושיהיה לנו חג שמח נעים וטעים🍆

מצרכים:

  • 1 חציל פרוס (לעובי של אצבע)

לקירמול:

  • 30 מ״ל דבש
  • 30 מ״ל שמן זית
  • פיסטוק טחון
  • מלח גס
  • פלפל גרוס
  • 2 גביעי זעתר טרי מופרד מהעלים

להגשה:

  • לאבנה מעורבב עם שמן זית וזעתר יבש
  • דבש
  • שמן זית
  • מלח ופלפל
  • גרידת לימון
  • פיסטוק טחון

אופן ההכנה:

1. פורסים את החציל לפרוסות בעובי של כאצבע ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה .
2. מזלפים בנדיבות שמן זית על גבי פרוסות החציל , ממליחים ומפלפלים, מפזרים את עליי הזעתר , מזלפים דבש ומעט פיסטוקים גרוסים .
3. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות על מצב טורבו למשך 20-25 דקות ( עד קבלת צבע זהוב /שחום וקבלת שכבה מקורמלת מעל )
4. מערבבים בקערה נפרדת גבינת לאבנה , תבלין זעתר ושמן זית , מערבבים היטב את מעבירים אל צלחת הגשה .
5. מניחים על גבי גבינת הלאבנה שבצלחת את פרוסות החציל המקורמלות , ממליחים ומפלפלים שוב , מזלפים מעט שמן זית, דבש ,מפזרים בנדיבות פיסטוק גרוס ולסיום גרידת לימון עם מגישים .
תהנו ❤️

שתפו/הדפיסו:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד מתכונים שיכולים לעניין אותך

פסטה ברוטב ריקוטה שלג

תודו כשאתם חושבים על פסטה ברוטב שמנתי לבן כזה מלבד המחשבה שזה טעים בטרוף אתם מייד גם חושבים שזו מנה כבדה בטירוף ואתם לגמריי צודקים כי אכן רוטב שמורכב מגבינות, שמנות וכל בני משפחתן אכן יוצא כבד ברמה שאחרי ביס אחד יוצאים לפרסומות אבל… לא עוד! קבלו באהבה רבה ממני אליכם רוטב היסטרי ממשפחת הרטבים הלבנים מגיע לבן כשלג, קליל ברמות, טעים בקיצוניות ולגמרי אחד כזה שלא יגרום אף אחד לפרסומות.. מוכנים??

מרק תירס סיני חלומי כמו של פעם

איך אני אוהבת נוסטלגיות ועוד יותר כשמדובר במאכלים שמחזירים אותי לילדות לא יודעת מה אתכם אבל הטעמים האלה של פעם גורמים לי להתרגש ואפילו שלא מדובר באיזה מתכון מבית סבתוש׳, מרק התירס הנוסטלגי הזה מחזיר אותי לגמריי לגיל 10-12. הורי היו נוהגים לקחת אותנו למסעדה סינית אוטנטית קטנטנה שהייתה שייכת למשפחה סינית ושם כמו שהבנתם הייתי מתענגת על מרק התירס שלהם, עם השנים המסעדה נסגרה ואני כמובן הייתי חייבת לשחזר את הטעם ואת הזיכרון ותאמינו לי שעכשיו גם אתם תרצו!
קסטה ווניל ועוגיות אוראו גלי בן שמעון

קסטה ווניל ועוגיות אוראו בקלי קלות

אתם לא מאמינים איך הגעתי ובאמת במקרה לפרסם מתכון לקסטה , הכל התחיל בעצם כשטיילתי בין מדפי הסופר ופתאום בזווית העין אני רואה על אחד המדפים את הביסקווטים של הקסטות אבל אלו האורגינלים מפעם ,שקשה מאוד להשיג כבר היום אז מהר מהר (נשבעת שזה היה אפילו בריצה) רוקנתי את המדף וברור לכם כבר איך זה נגמר לא ?! אז קבלו את קסטת הווניל ועוגיות האוראו שלי ולא תאמינו באיזה קלי קלות מכינים אותה !

סלט חסות ופירות הכי חגיגי ומרשים שיש

אז הנה לכם הסלט שהולך להפיל את כולם מהרגליים ,סלט ההמצאות שלי שמורכב משלל ירוקים, מגוון פירות וכמובן רוטב מפתיע ומרענן כמו של לא צריך להיות!