מתכונים חדשים בכל שבוע🤩
חציל מזוגג בלאבנה דבש ופיסטוק

חציל מזוגג בלאבנה דבש ופיסטוק

חציל זה כל התרגיל! אז שמבין עניין יודע ששבועות ללא חצילים זה כמו חג שבועות ללא גבינות לכן… קבלו את המתכון שעל פניו נראה מאוד פשוט ורגיל אבל כמו שאתם מכירים אותי וכבר יודעים עד כמה שאני אוהבת להתחכם תהיו בטוחים שיש כאן פאנץ היסטרי גם בטעם וגם במרקם ! ושיהיה לנו חג שמח נעים וטעים🍆

זמן כולל

35 דקות

זמן הכנה

15 דקות

דרגת קושי

קל

כמות/מנות

8-10 סועדים

מצרכים:

  • 1 חציל פרוס (לעובי של אצבע)

לקירמול:

  • 30 מ״ל דבש
  • 30 מ״ל שמן זית
  • פיסטוק טחון
  • מלח גס
  • פלפל גרוס
  • 2 גביעי זעתר טרי מופרד מהעלים

להגשה:

  • לאבנה מעורבב עם שמן זית וזעתר יבש
  • דבש
  • שמן זית
  • מלח ופלפל
  • גרידת לימון
  • פיסטוק טחון
חציל מזוגג בלאבנה דבש ופיסטוק

אופן ההכנה:

1. פורסים את החציל לפרוסות בעובי של כאצבע ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה .
2. מזלפים בנדיבות שמן זית על גבי פרוסות החציל , ממליחים ומפלפלים, מפזרים את עליי הזעתר , מזלפים דבש ומעט פיסטוקים גרוסים .
3. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות על מצב טורבו למשך 20-25 דקות ( עד קבלת צבע זהוב /שחום וקבלת שכבה מקורמלת מעל )
4. מערבבים בקערה נפרדת גבינת לאבנה , תבלין זעתר ושמן זית , מערבבים היטב את מעבירים אל צלחת הגשה .
5. מניחים על גבי גבינת הלאבנה שבצלחת את פרוסות החציל המקורמלות , ממליחים ומפלפלים שוב , מזלפים מעט שמן זית, דבש ,מפזרים בנדיבות פיסטוק גרוס ולסיום גרידת לימון עם מגישים .
תהנו ❤️

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד מתכונים שיכולים לעניין אותך