gali_ben_shimon@

43.6K Followers

מעורב טחול וכבדי עוף בסטייל

זמן הכנה

שעה

דרגת קושי

קל

כמות/מנות

8-10 סועדים

גלי בן שמעון

שפית, מתכונאית ויוצרת מובילה בתחום הלייף סטייל. חיה ונושמת את סביבת המטבח, את ריחות הבישולים ואת האהבה לאוכל ולאירוח, וכבר בתור ילדה נהגה להציץ לסירים המהבילים ולהפנים את שילובי הטעמים והטכניקות המהווים את  הבסיס לבישול איכותי. 

רק תוכן מעניין, מבצעים
ומוצרים חדשים אצלך במייל

המתכונים/הנושאים הכי חמים:

Follow Me on

Instagram

gali_ben_shimon@

43.6K Followers

קטגוריות מתכונים

אז בטח אתם אומרים לעצמכם עכשיו מה נסגר עם השפית הזו שחושבת שהיא באה לגלות לנו את אמריקה עם המעורב הזה .. אז זהו שלא מגלה ולא אמריקה ! פשוט ולעניין מעורב טחול וכבדי עוף שכזה כמו שאני מכינה עוד לא טעמתם ובדוק גם עוד לא הכנתם אז קדימה תקתקו ותודו לי אח״כ אה… ותזהרו לוותר על הכנת תחתיות בצק העלים, חובה שיהיה למעורב על מה לשבת וגם זה שילוב היסטרי!

מצרכים:

  • 1 ק״ג טחול עוף
  • 1/2 ק״ג כבד עוף מוכשר(חתוך לקוביות)
  • 2 בצלים לבנים גדולים פרוסים
  • 1 סלסלת פטריות פורטובלו פרוסות
  • 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
  • 6 כפות שמן ניטרלי
  • 4 כפות שמן זית

תיבול:

  • 1 כף כמון
  • 1 כף כורכום
  • 1 כף חאוויג׳
  • 1 כף גדושה פלפל שחור
  • 1 כף מלח 1 כף גדושה אריסה

אופן ההכנה:

  1. מזלפים את שני סוגי השמנים אל סיר רחב ושטוח, מוסיפים את הבצלים הפרוסים ומטגנים עד שהבצל הופך למעט שקוף.
  2. מוסיפים את הפטריות והפטרוזיליה וממשיכים לטגן עד שהפטריות מאבדות מנפכן.
  3. מוסיפים את קוביות כבדי העוף תוך כדי טיגון, מערבבים לאיחוד קל, מוסיפים את כף האריסה ומערבבים היטב לאיחוד טעמים.
  4. יוצקים מים חמימים על המעורב עד לגובה כיסוי כמעט מלא של המעורב ומבשלים ללא מכסה על להבה בינונית למשך 10-15 דקות.
  5. בסיום הבישול מניחים תחתית בצק עלים בצלחת, יוצקים מעל ובנדיבות מעורב ומגישים.

תהנו ❤️

שתפו/הדפיסו:

תגובה אחת

  1. איך את מכשיר את הכבד ?
    אחרי השריפה באש קשה לחתוך אותו לקוביות
    הוא רך

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד מתכונים שיכולים לעניין אותך

תבשיל בשר ומח עצם גלי בן שמעון

תבשיל בשר ומח עצם מטריף

תודו שהסיר הזה פשוט נראה מושקע ומושלם ברמות כאילו במינימום מקסימום עבדו עליו איזה יום שלם ?! עכשיו תבינו שהדבר המכריע והמשפיע כאן לכך שהתבשיל הזה יצא מושלם זה העובי של פרוסות הבשר !!! וואווו אתם לא מבינים אפילו כמה שזה טעים ונעים לאכול פרוסות בשר כשהן דקות דקות כך שהן פשוט נמסות בפה … ורגע שנדבר על אפקט הטעמים שהירק ומח העצם מעניקים לתבשיל ?! אז זהו אתם חייבים להכין ואל תשכחו לבקש מהקצב שיפרוס דק דק ושיתן לכם נתח מובחר ומשוייש ללא גיד !!!
אסאדו בתנור שף גלי בן שמעון

אסאדו בתנור הכי מושלם וקל להכנה שיש

אני בטוחה שאת סוג המתכונים האלה כמו של האסאדו שלי במתכונת ״השגר ושכח״ אתם הכי אוהבים ות׳אמת איך אפשר שלא כי אם ההכנה היא סופר קלה וזריזה , ואם אין צורך לשמור שלא ישרף, ואם אין צורך לערבב ולבדוק במהלך הבישול ואם ואם ואם .. אז נו איך אפשר שלא לאהוב באמת מתכונים מהסוג הזה ובמיוחד שלבסוף הם יוצאים טעימים ברמה שפשוט מפילה לכולם את הלסת ובקטע הכי טוב וטעים שיש כמובן!!!
כתף טלה בתנור גלי בן שמעון

כתף טלה בריבת בצלים ותאנים מקורמלות

טוב תקשיבו שזה אחד מהמתכונים הכי קלים, הכי מרשימים והכי טעימים שייצא לכם אין פעם להכין ולטעום ! פשוט לא יאמן שאת כל השלמות הזו מכינים בקלי קלות ושאני מציינת בקלי קלות אני מתכוונת לרמה של הכנת חביתה, כן כן חביתה! לא מאמינים? צפו בסרטון, תקראו את המתכון המלא באתר ,תכינו ואז תבואו לספר לי עד כמה צדקתי !
כרוב ממולא גלי בן שמעון

כרוב ממולא מושלם של סבתוש׳

מבחינתי ובשבילי אין דבר יותר מנחם מסיר מושלם של כרוב ממולא אבל כזה בדיוק כמו של סבתוש׳ שלי שפשוט נמס בפה וגורם לכל הגוף לרטוט מאושר , עכשיו ת׳אמת הדבר היחידי ששיניתי זה את צורת חיתוך הכרוב וריכוחו ,סבתוש׳ שלי הייתה מחמיצה את עליי הכרוב וכך הייתה גורמת להם להתרכך בכדי שיהיו נוחים לגילגול וחותכת כל עלה לחצי , אני לצורך העניין דילגתי על שלב ההחמצה אך לא וויתרתי על הטעם החמצמץ (הוספתי לימון) ולגביי שיטת החיתוך מה אני אגיד לכם ראיתי שיטה שרצה ברשת כבר הרבה זמן ,אז ניסיתי אותה ותקשיבו אהבתי ואימצתי בחום !