gali_ben_shimon@

43.6K Followers

מקלות שומשום

זמן הכנה

דרגת קושי

כמות/מנות

גלי בן שמעון

שפית, מתכונאית ויוצרת מובילה בתחום הלייף סטייל. חיה ונושמת את סביבת המטבח, את ריחות הבישולים ואת האהבה לאוכל ולאירוח, וכבר בתור ילדה נהגה להציץ לסירים המהבילים ולהפנים את שילובי הטעמים והטכניקות המהווים את  הבסיס לבישול איכותי. 

רק תוכן מעניין, מבצעים
ומוצרים חדשים אצלך במייל

המתכונים/הנושאים הכי חמים:

Follow Me on

Instagram

gali_ben_shimon@

43.6K Followers

קטגוריות מתכונים

מקלות שומשום🤩 ההגדרה הנכונה למקלות השומשום האלו היא ללא ספק ״חטיף״! כי ברגע שתאכלו מקל אחד תאמינו לי שלא תוכלו להפסיק, הקטע הוא שגם קל להכין אותם אז ככה שהלך עליכם כי הם הולכים לככב אצלכם במטבח גם בגלל הטעם וגם בכלל המתכון הקל… (מצורף סרטון מלא עם כל שלבי ההכנה).

מצרכים:

  • 3 כוסות קמח לבן
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כף שטוחה מלח 150גר׳ נטורינה (תחליף מרגרינה)
  • 1/2 כוס שמן
  • 1/2 כוס מים

לציפוי:

  • שומשום
  • ביצה טרופה

אופן הכנה:

תחילה מעבירים לקערת המיקסר את הקמח, השמרים והמלח עם וו גיטרה, מערבלים מספר שניות ומוסיפים את הנטורינה, השמן והמים ומפעילים את המיקסר על מהירות בינונית עד שמתקבל בצק אחיד, חלק ורך, הבצק יוצא מעט שומני זה בסדר! מכסים את הבצק במגבת ונותנים לו מנוחה של 15 דקות, לאחר מכן מחלקים את הבצק לכדורים בגודל קצת יותר קטן מכדור פינג פונג, מגלגלים כל כדור למקלון קטן ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים כל מקלון בביצה טרופה, מפזרים שומשום ומלח ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 למשך 20-25 דק׳. הזמנים משתנים מתנור לתנור כך הכי טוב שברגע שתראו שמקלות השומשום שחומות תדעו שזה הזמן להוציאם מהתנור, תהנו❤️

מצרכים:

אופן ההכנה:

שתפו/הדפיסו:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד מתכונים שיכולים לעניין אותך

מתכון לעוגת רוגעלך עננים

עוגת רוגלך עננים

אין יותר מהממת, רכה, נעימה וטעימה מעוגת הרוגלך שלי, ובאמת שלא צריך יותר מידי באלגן ומורכבות כדי להכין אותה, יש היום כל כך הרבה טריקים וקיצורי דרך שאפשר להשתמש בהם כדי להכין עוגה טובה ועדיין לשמור על איכות ורמה גבוהה אז קדימה תפשילו שרוולים ולעבודה !
עוגיות רבילוי שוקולד גלי בן שמעון

עוגיות רבילוי שוקולד נדירות

אני פשוט אוהבת ומאוהבת באילתורים במטבח ובמיוחד מהסוג הזה שלא יודעים מה מה הולך לצאת ופשוט זורמים ,בדיוק כמו שקרה לי כאן עם עוגיות הרביולי שוקולד הנדירות האלה שהמצאתי, אז.. נשארו לי עיגולי בצק קרוצים מבצק המסאפן (ברור לכם הריי שאני לא אזרוק אותם לפח) וחשבתי לעצמי מה יכול לבוא טוב עם בצק דק דק בעל צורה עגולה? אז בום נפל האסימון והריי לכם התוצאה שהתקבלה ,עוגייה נדירה שמתפצחת לה בפה בצורת רבילוי עם מלית שוקולד והמון המון אבקת סוכר!
עוגיות מרציפן סאפן גלי בן שמעון

עוגיות מרציפן – מסאפן

את המסאפן ״מלכת העוגיות״ היה נהוג להכין למימונות וחינות, היום כבר מכינים אותה לכל מאורע חגיגי וגם סתם ככה למי שיש סבלנות, זוהי עוגיה המורכבת מבצק דק דק בתחתית (טארטלט בשפה המקצועית), מלית אפויה של מרציפן הום מייד כמובן ועיטור סוכריות, וואווו איזו עוגייה טעימה ויפה היא, לא סתם קוראים לה ״מלכת העוגיות״ !
בורקס חציל קלוי ובשר גלי בן שמעון

בורקס חציל קלוי ובשר משפחתי מושלם

טוב ברור לכם שהשילוב של חציל קלוי בכל מאכל באשר הוא זה הדבר הכי מושלם וטעים שיש אז אם כבר משלבים חציל קלוי למה לא ללכת על זה בגדול ולהכין בורקס משפחתי פריך כזה ונדיר שבבפנוכו יש גם את החציל הקלוי עם טעם של מדורה כזה וגם בשר ?! אזז.. איך אני אומרת פשוט היסטרי !!!