מתכונים חדשים בכל שבוע🤩

פסטה ברוטב ריקוטה שלג

תודו כשאתם חושבים על פסטה ברוטב שמנתי לבן כזה מלבד המחשבה שזה טעים בטרוף אתם מייד גם חושבים שזו מנה כבדה בטירוף ואתם לגמריי צודקים כי אכן רוטב שמורכב מגבינות, שמנות וכל בני משפחתן אכן יוצא כבד ברמה שאחרי ביס אחד יוצאים לפרסומות אבל… לא עוד! קבלו באהבה רבה ממני אליכם רוטב היסטרי ממשפחת הרטבים הלבנים מגיע לבן כשלג, קליל ברמות, טעים בקיצוניות ולגמרי אחד כזה שלא יגרום אף אחד לפרסומות.. מוכנים??

זמן כולל

40 דקות

זמן הכנה

חצי שעה

דרגת קושי

קל

כמות/מנות

6-8 סועדים

מצרכים:

  • 500 גר׳ פסטה מבושלת מראש
  • 1 כוס מי בישול של הפסטה
  • 80 גר׳ חמאה
  • 3-4 שיני שום פרוסות
  • 3-4 גבעולי טימין טרי מופרדים מהעלים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 250 גר׳ גבינת ריקוטה
  • 200 מ״ל שמנת לבישול (או שמנת להקצפה לא מתוקה)
  • 100 גר׳ גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:

1. מעבירים את החמאה אל מחבת רחבה וממיסים על להבה בינונית.
2. מוסיפים את שיני השום הפרוסות ומטגנים קלות.
3. מוסיפים את גבינת הריקוטה ממליחים ומפלפלים, מוסיפים את עליי הטימין , מערבבים קלות ויוצקים את השמנת.
4. מערבבים היטב לאיחוד על להבה בינונית ,לאחר מכן יוצקים את מי הפסטה ומערבבים בעדינות שוב לאיחוד.
5. מגרדים כמחצית מגבינת הפרמזן אל מחבת הרוטב , מערבבים עד להמסה מלאה ואז מגרדים שוב כ 3/4 מגבינת הפרמזן.
6. מערבבים בעדינות את רוטב הפסטה עד להסמכה, מוסיפים את הפסטה (שבושלה מראש) מערבבים קלות ומעבירים אל צלחת הגשה .
7. מגרדים את יתרת גבינת הפרמזן על הפסטה ברוטב שבצלחת ומגישים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד מתכונים שיכולים לעניין אותך