40 דקות
קל
6-8 סועדים
שפית, מתכונאית ויוצרת מובילה בתחום הלייף סטייל. חיה ונושמת את סביבת המטבח, את ריחות הבישולים ואת האהבה לאוכל ולאירוח, וכבר בתור ילדה נהגה להציץ לסירים המהבילים ולהפנים את שילובי הטעמים והטכניקות המהווים את הבסיס לבישול איכותי.
1. מעבירים את החמאה אל מחבת רחבה וממיסים על להבה בינונית.
2. מוסיפים את שיני השום הפרוסות ומטגנים קלות.
3. מוסיפים את גבינת הריקוטה ממליחים ומפלפלים, מוסיפים את עליי הטימין , מערבבים קלות ויוצקים את השמנת.
4. מערבבים היטב לאיחוד על להבה בינונית ,לאחר מכן יוצקים את מי הפסטה ומערבבים בעדינות שוב לאיחוד.
5. מגרדים כמחצית מגבינת הפרמזן אל מחבת הרוטב , מערבבים עד להמסה מלאה ואז מגרדים שוב כ 3/4 מגבינת הפרמזן.
6. מערבבים בעדינות את רוטב הפסטה עד להסמכה, מוסיפים את הפסטה (שבושלה מראש) מערבבים קלות ומעבירים אל צלחת הגשה .
7. מגרדים את יתרת גבינת הפרמזן על הפסטה ברוטב שבצלחת ומגישים.