gali_ben_shimon@

43.6K Followers

פסטה ברוטב ריקוטה שלג

זמן הכנה

40 דקות

דרגת קושי

קל

כמות/מנות

6-8 סועדים

גלי בן שמעון

שפית, מתכונאית ויוצרת מובילה בתחום הלייף סטייל. חיה ונושמת את סביבת המטבח, את ריחות הבישולים ואת האהבה לאוכל ולאירוח, וכבר בתור ילדה נהגה להציץ לסירים המהבילים ולהפנים את שילובי הטעמים והטכניקות המהווים את  הבסיס לבישול איכותי. 

רק תוכן מעניין, מבצעים
ומוצרים חדשים אצלך במייל

המתכונים/הנושאים הכי חמים:

Follow Me on

Instagram

gali_ben_shimon@

43.6K Followers

קטגוריות מתכונים

תודו כשאתם חושבים על פסטה ברוטב שמנתי לבן כזה מלבד המחשבה שזה טעים בטרוף אתם מייד גם חושבים שזו מנה כבדה בטירוף ואתם לגמריי צודקים כי אכן רוטב שמורכב מגבינות, שמנות וכל בני משפחתן אכן יוצא כבד ברמה שאחרי ביס אחד יוצאים לפרסומות אבל… לא עוד! קבלו באהבה רבה ממני אליכם רוטב היסטרי ממשפחת הרטבים הלבנים מגיע לבן כשלג, קליל ברמות, טעים בקיצוניות ולגמרי אחד כזה שלא יגרום אף אחד לפרסומות.. מוכנים??

מצרכים:

  • 500 גר׳ פסטה מבושלת מראש
  • 1 כוס מי בישול של הפסטה
  • 80 גר׳ חמאה
  • 3-4 שיני שום פרוסות
  • 3-4 גבעולי טימין טרי מופרדים מהעלים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 250 גר׳ גבינת ריקוטה
  • 200 מ״ל שמנת לבישול (או שמנת להקצפה לא מתוקה)
  • 100 גר׳ גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:

1. מעבירים את החמאה אל מחבת רחבה וממיסים על להבה בינונית.
2. מוסיפים את שיני השום הפרוסות ומטגנים קלות.
3. מוסיפים את גבינת הריקוטה ממליחים ומפלפלים, מוסיפים את עליי הטימין , מערבבים קלות ויוצקים את השמנת.
4. מערבבים היטב לאיחוד על להבה בינונית ,לאחר מכן יוצקים את מי הפסטה ומערבבים בעדינות שוב לאיחוד.
5. מגרדים כמחצית מגבינת הפרמזן אל מחבת הרוטב , מערבבים עד להמסה מלאה ואז מגרדים שוב כ 3/4 מגבינת הפרמזן.
6. מערבבים בעדינות את רוטב הפסטה עד להסמכה, מוסיפים את הפסטה (שבושלה מראש) מערבבים קלות ומעבירים אל צלחת הגשה .
7. מגרדים את יתרת גבינת הפרמזן על הפסטה ברוטב שבצלחת ומגישים.

שתפו/הדפיסו:

עוד מתכונים שיכולים לעניין אותך

חציל מזוגג בלאבנה דבש ופיסטוק

חציל זה כל התרגיל! אז שמבין עניין יודע ששבועות ללא חצילים זה כמו חג שבועות ללא גבינות לכן… קבלו את המתכון שעל פניו נראה מאוד פשוט ורגיל אבל כמו שאתם מכירים אותי וכבר יודעים עד כמה שאני אוהבת להתחכם תהיו בטוחים שיש כאן פאנץ היסטרי גם בטעם וגם במרקם ! ושיהיה לנו חג שמח נעים וטעים🍆
קסטה ווניל ועוגיות אוראו גלי בן שמעון

קסטה ווניל ועוגיות אוראו בקלי קלות

אתם לא מאמינים איך הגעתי ובאמת במקרה לפרסם מתכון לקסטה , הכל התחיל בעצם כשטיילתי בין מדפי הסופר ופתאום בזווית העין אני רואה על אחד המדפים את הביסקווטים של הקסטות אבל אלו האורגינלים מפעם ,שקשה מאוד להשיג כבר היום אז מהר מהר (נשבעת שזה היה אפילו בריצה) רוקנתי את המדף וברור לכם כבר איך זה נגמר לא ?! אז קבלו את קסטת הווניל ועוגיות האוראו שלי ולא תאמינו באיזה קלי קלות מכינים אותה !
לחם חביתה גלי בן שמעון

אומלט ״לחם חביתה״ מהסרטים

אין מה לעשות זה פשוט התבקש וזה היה חזק ממני ,טרנד ה״לחם חביתה״ נכנס לנו ובנו חזק ומי אני שאעמוד בפני הטרנד הזה ובטח ובטח שהוא עוד כזה טעים ובמיוחד כמו שאני מכינה?! אז קבלו את הגירסא המשודרגת שלי ״ללחם חביתה״ אומלט נדיר נדיר עם גבינה שנמתחת לכל הכיוונים לצד לחם שרוף על הגז קצת ירקות ויאל׳ה באלגן !!!
מוס אייס קפה גלי בן שמעון

מוס אייס קפה חלומי

כמה כיף זה מאחד עד עשר לשבת בבית על הספה עם רגליים למעלה במזגן בשיא החום ? בטוחה שכולם יענו 20 ! עכשיו תוסיפו לכם לכל הכיף הזה מוס אייס קפה אוורירי,מרענן וקליל ביד שלא מצריך מכם מאמץ מיוחד להכנתו כי בכל זאת מי רוצה עכשיו לקום מהספה ?!