מתכונים חדשים בכל שבוע🤩

חזה עוף קראנצ׳י ברוטב ברביקיו

זמן כולל

זמן הכנה

דרגת קושי

כמות/מנות


 

מידי פעם אני מעלה מתכונים במתכונת בריאה ודיאטטית יותר אבל תקשיבו, בכזה מתכון לחזה עוף היסטרי תהיו בטוחים שעדיין לא נתקלתם! בדר״כ חזה העוף הוא סופר משעמם והכי מדכא לאכול אותו שרוצים קצת לשמור על הגיזרה, אז הנה שלא תגידו שאני לא דואגת למראה שלכם😉 רק מודה ומתוודה שיש כאן טיפונת אבל ממש טיפונת של מרכיבים שאולי קצת פחות מתאימים לדיאטות אבל היי… צריך קצת משהו לנשמה לא?! עכשיו תאמינו שאת כל הטוב הזה מכינים בקערה אחת?! ותאמינו שאין כאן אפילו טיפת שמן כי הכל נכנס לתנור. יופי … בטח עכשיו אתם כבר סקרנים להבין איך זה הולך נכון ?! 😉 צירפתי סרטון קצר מהקטע של הרוטב כי באמת לא היה צורך בסרטון לכל התהליך, זוכרים… זורקים הכל לקערה, מערבבים ומכניסים לתנור! יאל׳ה עכשיו לעבודה

מצרכים:

  • 8 פרוסות חזה עוף
  • 1/2 כוס קורנפלור
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 2 ביצים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית אבקת שום

לרוטב הברביקיו:

  • 1/4 כוס סוכר חום
  • 1/2 לימון סחוט
  • 1/2 כוס רוטב ברביקיו (לא משנה של איזו חברה)

אופן הכנה:

חותכים את חזה העוף לרצועות ומעבירים לקערה, מוסיפים פנימה את הקורנפלור ומערבבים כך שהקורנלפור יעטוף את כל הרצועות, מוסיפים פנימה את הביצים (טורפים אותם לפניי) ושוב מערבבים כך שגם הביצים יעטפו את רצועות חזה העוף עם הקורנפלור. לכל התענוג הזה ממשיכים ומוסיפים את פירורי הלחם והתבלינים ומערבבים היטב התערובת תהפוך לכם לקצת דביקה וקשה לעירבוב, זה בסדר הכל מסתדר אח״כ. בשלב הבא – מרפדים תבנית בנייר אפייה מסדרים את רצועות חזה העוף בתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך 25 דק׳. לבינתיים מכינים את הרוטב – מעבירים לקלחת קטנה את הסוכר החום, את רוטב הברביקיו ואת מיץ הלימון ומבשלים על להבה קטנה עד שהסוכר נמס והתערובת הופכת למעט נוזלית. מיד שרצועות חזה העוף יוצאות מהתנור טובלים אותן אחת אחת ברוטב, מפזרים מעט שומשום ובצל ירוק (לא חובה סתם הצעת הגשה) ונהנים❤️

מצרכים:

אופן ההכנה:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד מתכונים שיכולים לעניין אותך