מתכונים חדשים בכל שבוע🤩

גוזלמה – מאפה תרד וגבינות טורקי

זמן כולל

זמן הכנה

דרגת קושי

כמות/מנות

״גוזלמה״ – מאפה תרד וגבינות טורקי ✨

שתבינו שאת המאפה הטורקי המושלם הזה מכינים בכלל במחבת ואין כאן צורך בשום התפחה ועוד יותר מושלם זה שהבצק הוא משני מרכיבים בלבד! אז עכשיו תגידו בעצמכם, נכון שזה המאפה הכי מושלם שיש?! (המתכון הוא ל- 10 יחידות, אם בא לכם פחות אז פשוט מאוד תורידו חצי כמות מכל דבר).

מצרכים:

לבצק:

  • 3 כוסות קמח לבן
  • 2 גביעי יוגורט (200 גר׳ לגביע)

למילוי:

  • 1 צרור עלי תרד שטופים וקצוצים דק
  • 2 בצלים ירוקים קצוצים דק
  • 1 גבינת טוב טעם
  • 1 כוס גבינה צהובה מגורדת
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור (אפשר גם למלא רק בגבינות כמו שהכנתי בסרטון, פשוט אל תוסיפו את התרד והבצל).

אופן הכנה:

את הקמח והיוגורט מערבבים יחד עד שמתקבל בצק רך ומעט דביק (אבל לא יותר מידי דביק ) ומכסים למנוחה של 20 דק׳. לבינתיים מכינים את המילוי: את הגבינות, התרד, הבצל, שמן זית, מלח פלפל, מערבבים יחד עד לאיחוד מלא. לאחר שהבצק נוח מקמחים היטב משטח עבודה ומחלקים את הבצק ל-10 יחידות קטנות, מרדדים כל יחידה לעיגול קטן גם כן על משטח מקומח ומניחים על חצי עיגול מהמילוי, סוגרים ומהדקים קלות את הקצוות וכך ממשיכים.

מחממים מחבת טפלון וקולים 2-3 דק׳ מכל צד עד שהבצק הופך לזהוב ואפוי, בסיום מברישים עם שמן זית כל גוזלמה משני הצדדים ומייד זוללים❣️

מצרכים:

אופן ההכנה:

3 תגובות

  1. איזה כיף שגיליתי אותך, פשוט את אלופה הכל קל ,ברור , וטעים. תודה רבה עכשיו עוקבת אחרייך ולומדת להכין את המטעמים שלך.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד מתכונים שיכולים לעניין אותך