שפית, מתכונאית ויוצרת מובילה בתחום הלייף סטייל. חיה ונושמת את סביבת המטבח, את ריחות הבישולים ואת האהבה לאוכל ולאירוח, וכבר בתור ילדה נהגה להציץ לסירים המהבילים ולהפנים את שילובי הטעמים והטכניקות המהווים את הבסיס לבישול איכותי.
זה כבר לא כל כך סוד שהחלום שלי קרב ובא והפעם יותר מתמיד, מאז שאני זוכרת את עצמי פתיחת מסעדה משלי עם המאכלים שגדלתי עליהם בשילוב של הטעמים מהמטבחים שלמדתי עם השנים בערו בי, סבתא שלי אהבת חיי שהייתה היקרה לי מכל, זו שגידלה אותי בין הסירים והבצקים הייתה ועודנה ההשראה שלי למטבח, לחיים ולמשפחה.
תקשיבו לי שזהו ה.. מתכון שאתם הכי צריכים ורוצים עכשיו במיוחד כשהקיץ בשיאו וכל מה שבא לכם עכשיו זה רק איזה משהו קר, מרענן שיצנן לנו את הצורה ולא אל תיפלו לי לסיפורי הסבתות שנוהגות לומר ״שמרק חם בקיץ זה בריא וטוב״, תסמכו עליי שעם השנים הבנתי וקלטתי שזה פאלש אחד גדול כי בתאכלס חוץ מלהזיע ברמות של כמו אחריי ריצת מרתון ואולי לשרוף ככה איזה קלוריה וחצי אין בזה שום עניין לציבור ובטח שגם שום תועלת לכן.. מרק עגבניות קר, קליל ומרענן במרקם קטיפתי בכל טעמים מקפיצים זה בול מה שאתם צריכים עכשיו אז… שלא יעבדו עליכם 😉
תודו כשאתם חושבים על פסטה ברוטב שמנתי לבן כזה מלבד המחשבה שזה טעים בטרוף אתם מייד גם חושבים שזו מנה כבדה בטירוף ואתם לגמריי צודקים כי אכן רוטב שמורכב מגבינות, שמנות וכל בני משפחתן אכן יוצא כבד ברמה שאחרי ביס אחד יוצאים לפרסומות אבל… לא עוד!
קבלו באהבה רבה ממני אליכם רוטב היסטרי ממשפחת הרטבים הלבנים מגיע לבן כשלג, קליל ברמות, טעים בקיצוניות ולגמרי אחד כזה שלא יגרום אף אחד לפרסומות.. מוכנים??
חציל זה כל התרגיל!
אז שמבין עניין יודע ששבועות ללא חצילים זה כמו חג שבועות ללא גבינות לכן…
קבלו את המתכון שעל פניו נראה מאוד פשוט ורגיל אבל כמו שאתם מכירים אותי וכבר יודעים עד כמה שאני אוהבת להתחכם תהיו בטוחים שיש כאן פאנץ היסטרי גם בטעם וגם במרקם !
ושיהיה לנו חג שמח נעים וטעים🍆