gali_ben_shimon@

43.6K Followers

כל המתכונים

גלי בן שמעון

שפית, מתכונאית ויוצרת מובילה בתחום הלייף סטייל. חיה ונושמת את סביבת המטבח, את ריחות הבישולים ואת האהבה לאוכל ולאירוח, וכבר בתור ילדה נהגה להציץ לסירים המהבילים ולהפנים את שילובי הטעמים והטכניקות המהווים את  הבסיס לבישול איכותי. 

רק תוכן מעניין, מבצעים
ומוצרים חדשים אצלך במייל

המתכונים/הנושאים הכי חמים:

Follow Me on

Instagram

gali_ben_shimon@

43.6K Followers

קטגוריות מתכונים

גלי בן שמעון פותחת מסעדה

זה כבר לא כל כך סוד שהחלום שלי קרב ובא והפעם יותר מתמיד, מאז שאני זוכרת את עצמי פתיחת מסעדה משלי עם המאכלים שגדלתי עליהם בשילוב של הטעמים מהמטבחים שלמדתי עם השנים בערו בי, סבתא שלי אהבת חיי שהייתה היקרה לי מכל, זו שגידלה אותי בין הסירים והבצקים הייתה ועודנה ההשראה שלי למטבח, לחיים ולמשפחה.

גספצ׳ו עגבניות וצ׳ילי מרענן

תקשיבו לי שזהו ה.. מתכון שאתם הכי צריכים ורוצים עכשיו במיוחד כשהקיץ בשיאו וכל מה שבא לכם עכשיו זה רק איזה משהו קר, מרענן שיצנן לנו את הצורה ולא אל תיפלו לי לסיפורי הסבתות שנוהגות לומר ״שמרק חם בקיץ זה בריא וטוב״, תסמכו עליי שעם השנים הבנתי וקלטתי שזה פאלש אחד גדול כי בתאכלס חוץ מלהזיע ברמות של כמו אחריי ריצת מרתון ואולי לשרוף ככה איזה קלוריה וחצי אין בזה שום עניין לציבור ובטח שגם שום תועלת לכן.. מרק עגבניות קר, קליל ומרענן במרקם קטיפתי בכל טעמים מקפיצים זה בול מה שאתם צריכים עכשיו אז… שלא יעבדו עליכם 😉

פסטה ברוטב ריקוטה שלג

תודו כשאתם חושבים על פסטה ברוטב שמנתי לבן כזה מלבד המחשבה שזה טעים בטרוף אתם מייד גם חושבים שזו מנה כבדה בטירוף ואתם לגמריי צודקים כי אכן רוטב שמורכב מגבינות, שמנות וכל בני משפחתן אכן יוצא כבד ברמה שאחרי ביס אחד יוצאים לפרסומות אבל… לא עוד! קבלו באהבה רבה ממני אליכם רוטב היסטרי ממשפחת הרטבים הלבנים מגיע לבן כשלג, קליל ברמות, טעים בקיצוניות ולגמרי אחד כזה שלא יגרום אף אחד לפרסומות.. מוכנים??

חציל מזוגג בלאבנה דבש ופיסטוק

חציל זה כל התרגיל! אז שמבין עניין יודע ששבועות ללא חצילים זה כמו חג שבועות ללא גבינות לכן… קבלו את המתכון שעל פניו נראה מאוד פשוט ורגיל אבל כמו שאתם מכירים אותי וכבר יודעים עד כמה שאני אוהבת להתחכם תהיו בטוחים שיש כאן פאנץ היסטרי גם בטעם וגם במרקם ! ושיהיה לנו חג שמח נעים וטעים🍆

מרק תירס סיני חלומי כמו של פעם

איך אני אוהבת נוסטלגיות ועוד יותר כשמדובר במאכלים שמחזירים אותי לילדות לא יודעת מה אתכם אבל הטעמים האלה של פעם גורמים לי להתרגש ואפילו שלא מדובר באיזה מתכון מבית סבתוש׳, מרק התירס הנוסטלגי הזה מחזיר אותי לגמריי לגיל 10-12. הורי היו נוהגים לקחת אותנו למסעדה סינית אוטנטית קטנטנה שהייתה שייכת למשפחה סינית ושם כמו שהבנתם הייתי מתענגת על מרק התירס שלהם, עם השנים המסעדה נסגרה ואני כמובן הייתי חייבת לשחזר את הטעם ואת הזיכרון ותאמינו לי שעכשיו גם אתם תרצו!

מעורב טחול וכבדי עוף בסטייל

אז בטח אתם אומרים לעצמכם עכשיו מה נסגר עם השפית הזו שחושבת שהיא באה לגלות לנו את אמריקה עם המעורב הזה .. אז זהו שלא מגלה ולא אמריקה ! פשוט ולעניין מעורב טחול וכבדי עוף שכזה כמו שאני מכינה עוד לא טעמתם ובדוק גם עוד לא הכנתם אז קדימה תקתקו ותודו לי אח״כ אה… ותזהרו לוותר על הכנת תחתיות בצק העלים, חובה שיהיה למעורב על מה לשבת וגם זה שילוב היסטרי!
תבשיל בשר ומח עצם גלי בן שמעון

תבשיל בשר ומח עצם מטריף

תודו שהסיר הזה פשוט נראה מושקע ומושלם ברמות כאילו במינימום מקסימום עבדו עליו איזה יום שלם ?! עכשיו תבינו שהדבר המכריע והמשפיע כאן לכך שהתבשיל הזה יצא מושלם זה העובי של פרוסות הבשר !!! וואווו אתם לא מבינים אפילו כמה שזה טעים ונעים לאכול פרוסות בשר כשהן דקות דקות כך שהן פשוט נמסות בפה … ורגע שנדבר על אפקט הטעמים שהירק ומח העצם מעניקים לתבשיל ?! אז זהו אתם חייבים להכין ואל תשכחו לבקש מהקצב שיפרוס דק דק ושיתן לכם נתח מובחר ומשוייש ללא גיד !!!
אסאדו בתנור שף גלי בן שמעון

אסאדו בתנור הכי מושלם וקל להכנה שיש

אני בטוחה שאת סוג המתכונים האלה כמו של האסאדו שלי במתכונת ״השגר ושכח״ אתם הכי אוהבים ות׳אמת איך אפשר שלא כי אם ההכנה היא סופר קלה וזריזה , ואם אין צורך לשמור שלא ישרף, ואם אין צורך לערבב ולבדוק במהלך הבישול ואם ואם ואם .. אז נו איך אפשר שלא לאהוב באמת מתכונים מהסוג הזה ובמיוחד שלבסוף הם יוצאים טעימים ברמה שפשוט מפילה לכולם את הלסת ובקטע הכי טוב וטעים שיש כמובן!!!
מתכון לעוגת רוגעלך עננים

עוגת רוגלך עננים

אין יותר מהממת, רכה, נעימה וטעימה מעוגת הרוגלך שלי, ובאמת שלא צריך יותר מידי באלגן ומורכבות כדי להכין אותה, יש היום כל כך הרבה טריקים וקיצורי דרך שאפשר להשתמש בהם כדי להכין עוגה טובה ועדיין לשמור על איכות ורמה גבוהה אז קדימה תפשילו שרוולים ולעבודה !
כתף טלה בתנור גלי בן שמעון

כתף טלה בריבת בצלים ותאנים מקורמלות

טוב תקשיבו שזה אחד מהמתכונים הכי קלים, הכי מרשימים והכי טעימים שייצא לכם אין פעם להכין ולטעום ! פשוט לא יאמן שאת כל השלמות הזו מכינים בקלי קלות ושאני מציינת בקלי קלות אני מתכוונת לרמה של הכנת חביתה, כן כן חביתה! לא מאמינים? צפו בסרטון, תקראו את המתכון המלא באתר ,תכינו ואז תבואו לספר לי עד כמה צדקתי !
עלי גפן ממולאים גלי בן שמעון

עלי גפן צימחוניים שאין כמותם

שומעים, מודה שאין יותר מעצבן מלהכין עליי גפן! אבלל אין יותר טעים מלאכול עלי גפן. העבודה שווה כל ביס. סבתי היקרה ז״ל הייתה מכינה אותם עם בשר, אני הפעם הכנתי אותם בקטע צמחוני מחרפן. ושלא תטעו כל השרוף הזה, זה במכוון! אצלנו רבים על החלקים השרופים האלה.. אם אתם פחות בקטע של שרוף – פחות זמן על הגז.
כרוב ממולא גלי בן שמעון

כרוב ממולא מושלם של סבתוש׳

מבחינתי ובשבילי אין דבר יותר מנחם מסיר מושלם של כרוב ממולא אבל כזה בדיוק כמו של סבתוש׳ שלי שפשוט נמס בפה וגורם לכל הגוף לרטוט מאושר , עכשיו ת׳אמת הדבר היחידי ששיניתי זה את צורת חיתוך הכרוב וריכוחו ,סבתוש׳ שלי הייתה מחמיצה את עליי הכרוב וכך הייתה גורמת להם להתרכך בכדי שיהיו נוחים לגילגול וחותכת כל עלה לחצי , אני לצורך העניין דילגתי על שלב ההחמצה אך לא וויתרתי על הטעם החמצמץ (הוספתי לימון) ולגביי שיטת החיתוך מה אני אגיד לכם ראיתי שיטה שרצה ברשת כבר הרבה זמן ,אז ניסיתי אותה ותקשיבו אהבתי ואימצתי בחום !
הגעתם לסוף המתכונים