מתכונים חדשים בכל שבוע🤩
כתף טלה בתנור גלי בן שמעון

כתף טלה בריבת בצלים ותאנים מקורמלות

טוב תקשיבו שזה אחד מהמתכונים הכי קלים, הכי מרשימים והכי טעימים שייצא לכם אין פעם להכין ולטעום ! פשוט לא יאמן שאת כל השלמות הזו מכינים בקלי קלות ושאני מציינת בקלי קלות אני מתכוונת לרמה של הכנת חביתה, כן כן חביתה! לא מאמינים? צפו בסרטון, תקראו את המתכון המלא באתר ,תכינו ואז תבואו לספר לי עד כמה צדקתי !

זמן כולל

6 שעות

זמן הכנה

חצי שעה

דרגת קושי

קל

כמות/מנות

כתף טלה במשקל 4 ק״ג

מצרכים:

  • 1 כתף טלה במשקל של 3 עד 5 ק״ג
  • 8 בצלים לבנים גדולים חצויים ופרוסים
  • 1/2 בקבוק יין לבן חצי יבש
  • 8-10 גבעולי טימין טריים
  • 1 כף מלח אטלנטי
  • 1 כף פלפל שחור גרוס
  • 10-12 תאנים טריות חצויות לשניים
  • נייר אפייה
  • רדיד אלומניום
כתף טלה בתנור גלי בן שמעון

אופן ההכנה:

1. מפזרים את הבצלים הפרוסים בתחתית תבנית אפייה גדולה.
2. מניחים במרכז התבנית על גביי הבצלים הפרוסים את כתף הטלה.
3. יוצקים כרבע מכמות היין הלבן על גביי כתף הטלה, ממליחים ומפלפלים בכמחצית מכמות המלח והפלפל ומפזרים כמחצית מכמות גבעולי הטימין הטריים על גביי כתף הטלה.
4. חוזרים על סדר הפעולות שוב ,יוצקים את יתרת היין הלבן על גביי כתף הטלה(1/4 בקבוק) ממליחים ומפלפלים ביתרת המלח והפלפל שנותרו ולסיום מפזרים את יתרת גבעולי הטימין על גביי כתף הטלה שבתבנית.
5. מניחים על גביי כתף הטלה נייר אפייה רטוב וסחוט ממים ומכסים את התבנית ברדיד אלומניום באופן הרמטי מכל הכיוונים.
6. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות (חום עליון תחתון) למשך 3 שעות שלאחריהן מורדים את חום התנור לחום של 160 מעלות לעוד שעתיים.
7. בתום חמש השעות של כתף הטלה בתנור מוציאים את התבנית מן התנור, (לא מכבים את התנור!) מסירים בזהירות את רדיד האלומניום ואת נייר האפייה ובעזרת מצקת מוציאים עד כמה שאפשר את כל הנוזלים שהצטברו בתחתית אל כלי.
8. מסננים את הנוזלים שהוצאנו דרך מסננת קטנה אל כלי ושומרים בצד.
9. מפזרים מסביב כתף הטלה את התאנים הפרוסות.
10. יוצקים את הנוזלים המסוננים על גביי כתף הטלה והתאנים שבתבנית.
11. משנים את התנור למצב גריל ומחזירים את תבנית כתף הטלה והתאנים לתנור ללא כיסוי למשך 30-40 דקות לקבלת צריבה יפה וטובה בחלק העליון, הזמנים משתנים מתנור לתנור לכן ברגע שרואים שכתף הטלה קיבלה צריבה טובה וצבע שחום והתאנים התקרמלו תדעו שזה הזמן להוציא מן התנור ולהגיש.
תהנו ❤️

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד מתכונים שיכולים לעניין אותך