מתכונים חדשים בכל שבוע🤩
אסאדו בתנור שף גלי בן שמעון

אסאדו בתנור הכי מושלם וקל להכנה שיש

אני בטוחה שאת סוג המתכונים האלה כמו של האסאדו שלי במתכונת ״השגר ושכח״ אתם הכי אוהבים ות׳אמת איך אפשר שלא כי אם ההכנה היא סופר קלה וזריזה , ואם אין צורך לשמור שלא ישרף, ואם אין צורך לערבב ולבדוק במהלך הבישול ואם ואם ואם .. אז נו איך אפשר שלא לאהוב באמת מתכונים מהסוג הזה ובמיוחד שלבסוף הם יוצאים טעימים ברמה שפשוט מפילה לכולם את הלסת ובקטע הכי טוב וטעים שיש כמובן!!!

זמן כולל

4 וחצי שעות

זמן הכנה

חצי שעה

דרגת קושי

קל

כמות/מנות

6-8 סועדים

מצרכים:

  • 2 ק״ג אסאדו עם עצם
  • 3 תפו״א גדולים חתוכים לרבעים
  • 1 בטטה מתוקה חתוכה לרבע
  • 1 בצל גדול חתוך גס
  • 2 שקיות ערמונים בוואקום

למרינדה:

  • 6-8 שיני שום (אני שמתי שום קונפי)
  • 1/2 כוס סילאן
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 כף שטוחה פלפל שחור
  • 1 כף שטוחה מלח
  • 3-4 גבעולי טימין (מופרדים מהעלים)
אסאדו בתנור שף גלי בן שמעון

אופן ההכנה:

  1. מרפדים בנייר אפיה רטוב וסחוט תבנית המתאימה לשימוש בתנור
  2. מפזרים את תפו״א ,הבטטה והבצל בתבנית על גבי נייר האפייה.
  3. מניחים את נתחי האסאדו על תפוחי האדמה, צמודים זה לזה.
  4. יוצקים את המרינדה על נתחי האסאדו, מורחים את המרינדה בעזרת כף ומעל מפזרים הערמונים.
  5. מכסים את נתחי האסאדו בנייר אפייה רטוב וסחוט תוך כדי ״דחיסה״ אל הפינות ומעל מכסים ברדיד אלומיניום באופן הרמטי.
  6. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות על מצב אפייה רגיל למשך 4 שעות.
  7. בתום ארבעת השעות מוציאים בזהירות את התבנית מן התנור, מסירים את רדיד האלומיניום ואת נייר האפייה ומגישים חם חם!

תהנו ❤️

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד מתכונים שיכולים לעניין אותך