gali_ben_shimon@

43.6K Followers

אסאדו בתנור הכי מושלם וקל להכנה שיש

זמן הכנה

4 וחצי שעות

דרגת קושי

קל

כמות/מנות

6-8 סועדים

גלי בן שמעון

שפית, מתכונאית ויוצרת מובילה בתחום הלייף סטייל. חיה ונושמת את סביבת המטבח, את ריחות הבישולים ואת האהבה לאוכל ולאירוח, וכבר בתור ילדה נהגה להציץ לסירים המהבילים ולהפנים את שילובי הטעמים והטכניקות המהווים את  הבסיס לבישול איכותי. 

רק תוכן מעניין, מבצעים
ומוצרים חדשים אצלך במייל

המתכונים/הנושאים הכי חמים:

Follow Me on

Instagram

gali_ben_shimon@

43.6K Followers

קטגוריות מתכונים

אני בטוחה שאת סוג המתכונים האלה כמו של האסאדו שלי במתכונת ״השגר ושכח״ אתם הכי אוהבים ות׳אמת איך אפשר שלא כי אם ההכנה היא סופר קלה וזריזה , ואם אין צורך לשמור שלא ישרף, ואם אין צורך לערבב ולבדוק במהלך הבישול ואם ואם ואם .. אז נו איך אפשר שלא לאהוב באמת מתכונים מהסוג הזה ובמיוחד שלבסוף הם יוצאים טעימים ברמה שפשוט מפילה לכולם את הלסת ובקטע הכי טוב וטעים שיש כמובן!!!
אסאדו בתנור שף גלי בן שמעון

מצרכים:

  • 2 ק״ג אסאדו עם עצם
  • 3 תפו״א גדולים חתוכים לרבעים
  • 1 בטטה מתוקה חתוכה לרבע
  • 1 בצל גדול חתוך גס
  • 2 שקיות ערמונים בוואקום

למרינדה:

  • 6-8 שיני שום (אני שמתי שום קונפי)
  • 1/2 כוס סילאן
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 כף שטוחה פלפל שחור
  • 1 כף שטוחה מלח
  • 3-4 גבעולי טימין (מופרדים מהעלים)

אופן ההכנה:

  1. מרפדים בנייר אפיה רטוב וסחוט תבנית המתאימה לשימוש בתנור
  2. מפזרים את תפו״א ,הבטטה והבצל בתבנית על גבי נייר האפייה.
  3. מניחים את נתחי האסאדו על תפוחי האדמה, צמודים זה לזה.
  4. יוצקים את המרינדה על נתחי האסאדו, מורחים את המרינדה בעזרת כף ומעל מפזרים הערמונים.
  5. מכסים את נתחי האסאדו בנייר אפייה רטוב וסחוט תוך כדי ״דחיסה״ אל הפינות ומעל מכסים ברדיד אלומיניום באופן הרמטי.
  6. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות על מצב אפייה רגיל למשך 4 שעות.
  7. בתום ארבעת השעות מוציאים בזהירות את התבנית מן התנור, מסירים את רדיד האלומיניום ואת נייר האפייה ומגישים חם חם!

תהנו ❤️

שתפו/הדפיסו:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד מתכונים שיכולים לעניין אותך

מעורב טחול וכבדי עוף בסטייל

אז בטח אתם אומרים לעצמכם עכשיו מה נסגר עם השפית הזו שחושבת שהיא באה לגלות לנו את אמריקה עם המעורב הזה .. אז זהו שלא מגלה ולא אמריקה ! פשוט ולעניין מעורב טחול וכבדי עוף שכזה כמו שאני מכינה עוד לא טעמתם ובדוק גם עוד לא הכנתם אז קדימה תקתקו ותודו לי אח״כ אה… ותזהרו לוותר על הכנת תחתיות בצק העלים, חובה שיהיה למעורב על מה לשבת וגם זה שילוב היסטרי!
תבשיל בשר ומח עצם גלי בן שמעון

תבשיל בשר ומח עצם מטריף

תודו שהסיר הזה פשוט נראה מושקע ומושלם ברמות כאילו במינימום מקסימום עבדו עליו איזה יום שלם ?! עכשיו תבינו שהדבר המכריע והמשפיע כאן לכך שהתבשיל הזה יצא מושלם זה העובי של פרוסות הבשר !!! וואווו אתם לא מבינים אפילו כמה שזה טעים ונעים לאכול פרוסות בשר כשהן דקות דקות כך שהן פשוט נמסות בפה … ורגע שנדבר על אפקט הטעמים שהירק ומח העצם מעניקים לתבשיל ?! אז זהו אתם חייבים להכין ואל תשכחו לבקש מהקצב שיפרוס דק דק ושיתן לכם נתח מובחר ומשוייש ללא גיד !!!
כתף טלה בתנור גלי בן שמעון

כתף טלה בריבת בצלים ותאנים מקורמלות

טוב תקשיבו שזה אחד מהמתכונים הכי קלים, הכי מרשימים והכי טעימים שייצא לכם אין פעם להכין ולטעום ! פשוט לא יאמן שאת כל השלמות הזו מכינים בקלי קלות ושאני מציינת בקלי קלות אני מתכוונת לרמה של הכנת חביתה, כן כן חביתה! לא מאמינים? צפו בסרטון, תקראו את המתכון המלא באתר ,תכינו ואז תבואו לספר לי עד כמה צדקתי !
כרוב ממולא גלי בן שמעון

כרוב ממולא מושלם של סבתוש׳

מבחינתי ובשבילי אין דבר יותר מנחם מסיר מושלם של כרוב ממולא אבל כזה בדיוק כמו של סבתוש׳ שלי שפשוט נמס בפה וגורם לכל הגוף לרטוט מאושר , עכשיו ת׳אמת הדבר היחידי ששיניתי זה את צורת חיתוך הכרוב וריכוחו ,סבתוש׳ שלי הייתה מחמיצה את עליי הכרוב וכך הייתה גורמת להם להתרכך בכדי שיהיו נוחים לגילגול וחותכת כל עלה לחצי , אני לצורך העניין דילגתי על שלב ההחמצה אך לא וויתרתי על הטעם החמצמץ (הוספתי לימון) ולגביי שיטת החיתוך מה אני אגיד לכם ראיתי שיטה שרצה ברשת כבר הרבה זמן ,אז ניסיתי אותה ותקשיבו אהבתי ואימצתי בחום !

תבשיל בשר ראש ושקדי עגל

תבשיל בשר ראש ושקדי עגל ✨ טוב תקשיבו אין תבשיל יותר הארדקור לעדה המרוקאית מהתבשיל הזה , עכשיו כמובן שמגיע כאן שאפו ומחיאות כפיים סוערות לעדה כי התבשיל הזה הוא אחד הטעימים שיש אם לא ה.. תבינו גם שאני בטוחה שאין שף או כל אחד שמחזיק מעצמו כענין טעם שלא היה מוכן לקבל ולחבק בשני ידיים את התבשיל הזה ועל אחת כמה וכמה בגלל שסוגי המאכלים הללו הם עולם הולך ונעלם, כלומר שזהו מסוג המתכונים שעוברים מדור לדור ובנינו בני הדור הנוכחים לא כל כך בעניין של לבשל כמו מאמות לכן שם זה נעצר ואם לא יהיה מי שיעביר את סוגי המתכונים הללו מהסבתות הלאה והלאה תהיו בטוחים שבעוד כמה שנים נוכל רק להזיל ריר על הזיכרונות מהם 🤤 אבל… רגע רגע לפני שנתחיל לנגב כאן ריר דאגתי להמשיך את ההסטוריה וסידרתי לכם אחל׳ה מתכון לתבשיל הסופר אותנטי של בשר הראש עם שקדי העגל וגרגירי חומוס פיקנטי, רבותי ההיסטוריה חוזרת!!
בורקס חציל קלוי ובשר גלי בן שמעון

בורקס חציל קלוי ובשר משפחתי מושלם

טוב ברור לכם שהשילוב של חציל קלוי בכל מאכל באשר הוא זה הדבר הכי מושלם וטעים שיש אז אם כבר משלבים חציל קלוי למה לא ללכת על זה בגדול ולהכין בורקס משפחתי פריך כזה ונדיר שבבפנוכו יש גם את החציל הקלוי עם טעם של מדורה כזה וגם בשר ?! אזז.. איך אני אומרת פשוט היסטרי !!!
סופריטו פרגיות ובייבי תפח׳י אדמה גלי בן שמעון

סופריטו פרגיות ובייבי תפוחי אדמה

אחח… סופריטו סופריטו כמה שובב המאכל הזה , יש לו כל כך הרבה גרסאות וכל כך הרבה סגנונות ות׳אמת זה לא באמת משנה איך תבחרו להכין אותו החל מאיזה חלק של העוף שבחרו להכניס ועד סוג תפוח האדמה כי הוא תמיד אבל תמיד יצא טעים בקטע שפשוט אי אפשר יהיה להפסיק לנשנש מהסיר !

ממולאים שושקה בשר ופתיתי אורז

לפני שתגידו מה ההבדל בין פלפל השושקה לרגיל ומה זה משנה בכלל איזה פלפל ממלאים אז.. תרשו לומר לכם שיש הבדל החל מהטעם וכמובן עד הצורה ולא יודעת למה השושקה גורמים לי לרצות למלאות אותם במילויים לא קונבנציונאלים (מלבד הבשר כמובן) כדוגמאת פתיתי האורז שהכנסתי כאן במקום האורז הקלאסי ותקשיבו לי טוב… יצא לי כאן סיר אחד הטעימים אם לא הא… גם בגלל השושקה כמובן וגם בגלל הפתיתים שבמילוי וברוטב !!!
מוקפץ פרגיות שילדים אוהבים גלי בן שמעון

מוקפץ פרגיות שילדים אוהבים

כמה פעמים קרה לכם שהכנתם מוקפץ נדיר ואז כשהילדים באו לאכול הייתם צריכים להתחיל את עונת הדיג ? ושאני כותבת עונת הדייג אני מתכוונת לזה שנעמדתם מול סיר המוקפץ והתחלתם ממש לדוג את האטריות לצלחת כי הילדים לא רוצים או לא אוהבים ירקות … נו תגידו שזה לא קרה לכם , כי לי בכל אופן זה קרה המוןןן… אז לטובת כל הדייגים שבנינו קבלו מוקפץ של פרגיות נדיררר… שאף ילד לא יוכל לעמוד בפניו ובנינו גם אף מבוגר 😉

עוף ממולא באורז וכבדים מהחלומות

איך אני אוהבת להתעסק בעופות ועוד יותר בכל מה שקשור למילוי עופות, זה ממש חומר ביד היוצר מבחינתי, העוף כל כך מתמסר ומקבל טעמים באהבה כך שכל מה שתוסיפו אליו וכל מה שתמרחו עליו יתקבל בברכה והתוצאה פשוט מושלמת ! אז הפעם מילאתי את העוף החתיך שלי בתערובת אורז וכבדים שבושלו במרינדה ספיישל ואת יתרת האורז פיזרתי סביב כך שלבסוף קיבלתי מלבד עוף ממולא מושלם אורז חרוך וקראנצ׳י בטירוף שאי אפשר לעמוד בפניו ! (שימו לב העוף הוא ללא עצמות, בקשו מהקצב שלכם שיעשה לכם מערוף ויוציא את כל העצמות כי זה עולם אחר) .