© כל הזכויות שמורות לשף גלי בן שמעון
דף הבית » כרוב ממולא מושלם של סבתוש׳
שעתיים וחצי
שעתיים
בינוני
34-36 יחידות
למלית:
לרוטב הבישול:
1. מניחים את הכרוב על קרש חיתוך וחותכים את הדפנות כך שיתקבל כרוב ״מרובע״ (הסבר מפורט בסרטון המתכון).
2. מפרידים את עליי הכרוב המרובעים שנוצרו, חולטים אותם בסיר עם מים חמים למספר דקות (עד שרואים שהם התרככו מעט) ומוצאים אותם בזהירות אל מסננת על מנת שיגירו את יתרת הנוזלים ומניחים להם להצטנן לחלוטין.
3. מעבירים אל קערה עמוקה את כל מרכיבי המלית מלבד מיץ הלימון והאורז ומערבבים היטב עד קבלת תערובת אחידה.
4. מוסיפים אל תערובת הבשר את האורז ומיץ הלימון ושוב מערבבים עד קבלת תערובת אחידה.
5. פורסים עלה כרוב על משטח העבודה ומניחים בקצהו הצר בנדיבות מן המלית.
6. מגלגלים את עלה הכרוב עם המלית לגליל וללא צורך בסגירת הדפנות (אל דאגה המלית לא בורחת החוצה בזמן הבישול).
7. מסדרים את כל עליי הכרוב הממולאים בסיר טפלון רחב ושטוח כך שיהיו צמודים מאוד זה לזה ועוברים להכנת הרוטב.
8. מערבבים יחד בקערה את כל מרכיבי רטוב הבישול עד קבלת תערובת אחידה ולאחר מכן יוצקים את רוטב הבישול עלגביי עליי הכרוב הממולאים שבסיר.
9. מניחים על גביי עליי הכרוב הממולאים נייר אפייה ומעל נייר האפייה מניחים צלחת הפוכה (עמידה לחום) כך שתשמשכמשקולת בזמן הבישול ותמנע מעליי הכרוב הממולאים להיפתח בזמן הרתיחה.
10. מכסים את הסיר במכסה מבשלים על להבה גבוהה ומביאים לרתיחה,מייד לאחר מכן מנמיכים את גובה הלהבהוממשיכים לבשל על להבה נמוכה ועם מכסה סגור למשך שעה וחצי שעתיים (עד שכל הנוזלים כמעט מצטמצמים).
11 . בתום הבישול מסירים את מכסה הסיר, מוצאים בזהירות את הצלחת ונייר האפייה ומכניסים את הסיר (ללא כיסוי) לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות עלמצב טורבו במדף האמצעי למשך 10-20 דקות לקבלת שכבה צרובה בחלק העליון, הזמנים משתנים מתנור לתנור לכןברגע שרואים שעליי הכרוב הממולאים קיבלו צריבה טובה בחלקם העליון.
12 . מוציאים בזהירות את הסיר מן התנור מגישים ונראה מי יכול לעמוד בפני הסיר המושלם הזה ?!
תהנו ❤️
© כל הזכויות שמורות לשף גלי בן שמעון