© כל הזכויות שמורות לשף גלי בן שמעון
דף הבית » תבשיל בשר ראש ושקדי עגל
5 שעות
4 שעות
בינוני
6-8 סועדים
תיבול:
יש שיגידו שאת בשר הראש מרתיחים טרם הבישול אבל לא בבית ספרנו, בבית ספרנו מטגנים את קוביות בשר הראש טרם הבישול לסגירה , מספיק לשטוף את הבשר קודם לכן ובזה נגמר הסיפור!
אז שוב מזלפים את השמן לסיר רחב ושטוח ״וזורקים״ פנימה את קוביות בשר הראש ואת שקדי העגל ומטגנים את היטב מכל הכיוונים עד לסגירה (זה לוקח משהו כמו 10 דקות ) לאחר מכן מוסיפים לסיר את התבלינים מערבבים לאיחוד ומוסיפים את שיני השום והפלפלים החריפים ,מערבבים קלות וממשיכים טיגון של עוד כ-10 דקות שלאחריהן מוסיפים את גרגירי החומוס, מכסים במים רותחים ומוסיפים את עלי הדפנה, שימו לב שהמים יכסו באופן מלא את הבשר זמן הבישול הוא ארוך מאוד כך שכמות המים הולכת להצטמצם מאוד ,לכן לא להתקמצן עם המים!
לאחר הוספת המים מכסים את הסיר במכסה ומבשלים על להבה נמוכה במשך שלוש עד ארבע שעות, מידי פעם מסירים את המכסה על מנת לערבב אך לאחר מכן מכסים שוב באופן מלא את הסיר במכסה , איך הסבתות אומרות ״תניחו את הסיר על הגז ותשכחו ממנו ״ אין דרך יותר טובה מזו בכדי לתאר את זמן הבישול כאן 😝 עכשיו איך תדעו שהתבשיל מוכן, ברגע שהנוזלים הצטמצמו לכרבע מהכמות ההתחלתית וברגע שמזלג מצליח ״לפורר״ מעט את הבשר תדעו שהתבשיל מוכן !
תהנו ❤️
© כל הזכויות שמורות לשף גלי בן שמעון