מתכונים חדשים בכל שבוע🤩

תבשיל בשר ראש ושקדי עגל

תבשיל בשר ראש ושקדי עגל ✨ טוב תקשיבו אין תבשיל יותר הארדקור לעדה המרוקאית מהתבשיל הזה , עכשיו כמובן שמגיע כאן שאפו ומחיאות כפיים סוערות לעדה כי התבשיל הזה הוא אחד הטעימים שיש אם לא ה.. תבינו גם שאני בטוחה שאין שף או כל אחד שמחזיק מעצמו כענין טעם שלא היה מוכן לקבל ולחבק בשני ידיים את התבשיל הזה ועל אחת כמה וכמה בגלל שסוגי המאכלים הללו הם עולם הולך ונעלם, כלומר שזהו מסוג המתכונים שעוברים מדור לדור ובנינו בני הדור הנוכחים לא כל כך בעניין של לבשל כמו מאמות לכן שם זה נעצר ואם לא יהיה מי שיעביר את סוגי המתכונים הללו מהסבתות הלאה והלאה תהיו בטוחים שבעוד כמה שנים נוכל רק להזיל ריר על הזיכרונות מהם 🤤 אבל… רגע רגע לפני שנתחיל לנגב כאן ריר דאגתי להמשיך את ההסטוריה וסידרתי לכם אחל׳ה מתכון לתבשיל הסופר אותנטי של בשר הראש עם שקדי העגל וגרגירי חומוס פיקנטי, רבותי ההיסטוריה חוזרת !!!!

זמן כולל

5 שעות

זמן הכנה

4 שעות

דרגת קושי

בינוני

כמות/מנות

6-8 סועדים

מצרכים:

  • 2 ק״ג בשר ראש חתוך לקוביות
  • 1/2 ק״ג שקדי עגל נקיים וחתוכים
  • 2 כוסות גרגירי חומוס (אפשר קפוא)
  • 6-8 פלפלים אדומים חריפים יבשים
  • 10-12 שינו שום שלמות

תיבול:

  • שימו לב בתבשיל בשר ראש לא נוגעים במלח בכלל , בשר הראש מגיע מלוח ברמות !
  • 3 כפות גדושות פפריקה מתוקה
  • 1 כף גדושה כמון
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 4-5 עלי דפנה
  • 1/4 כוס שמן

אופן ההכנה:

יש שיגידו שאת בשר הראש מרתיחים טרם הבישול אבל לא בבית ספרנו, בבית ספרנו מטגנים את קוביות בשר הראש טרם הבישול לסגירה , מספיק לשטוף את הבשר קודם לכן ובזה נגמר הסיפור!
אז שוב מזלפים את השמן לסיר רחב ושטוח ״וזורקים״ פנימה את קוביות בשר הראש ואת שקדי העגל ומטגנים את היטב מכל הכיוונים עד לסגירה (זה לוקח משהו כמו 10 דקות ) לאחר מכן מוסיפים לסיר את התבלינים מערבבים לאיחוד ומוסיפים את שיני השום והפלפלים החריפים ,מערבבים קלות וממשיכים טיגון של עוד כ-10 דקות שלאחריהן מוסיפים את גרגירי החומוס, מכסים במים רותחים ומוסיפים את עלי הדפנה, שימו לב שהמים יכסו באופן מלא את הבשר זמן הבישול הוא ארוך מאוד כך שכמות המים הולכת להצטמצם מאוד ,לכן לא להתקמצן עם המים!
לאחר הוספת המים מכסים את הסיר במכסה ומבשלים על להבה נמוכה במשך שלוש עד ארבע שעות, מידי פעם מסירים את המכסה על מנת לערבב אך לאחר מכן מכסים שוב באופן מלא את הסיר במכסה , איך הסבתות אומרות ״תניחו את הסיר על הגז ותשכחו ממנו ״ אין דרך יותר טובה מזו בכדי לתאר את זמן הבישול כאן 😝 עכשיו איך תדעו שהתבשיל מוכן, ברגע שהנוזלים הצטמצמו לכרבע מהכמות ההתחלתית וברגע שמזלג מצליח ״לפורר״ מעט את הבשר תדעו שהתבשיל מוכן !
תהנו ❤️

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד מתכונים שיכולים לעניין אותך