© כל הזכויות שמורות לשף גלי בן שמעון
דף הבית » עלי גפן צימחוניים שאין כמותם
3 שעות
שעה
בינוני
100 עלי גפן
1. מערבבים את כל מרכיבי המלית יחד עד קבלת תערובת אחידה.
2. מניחים את עליי הגפן על משטח העבודה כשצידם החלק כלפי מטה (לאחר שחלטנו אותם במים חמים, העברנו למי קרח וסיננו).
3. מניחים כפית מתערובת האורז בקצהו של כל עלה עם נטייה קלה למרכז, מקפלים את דפנות העלה על גביי מלית האורז , לאחר מכן תופסים את קצהו של העלה מהצד שקרוב אל המלית, מניחים על גביי המלית והדפנות המקופלות ומגלגלים תוך כדי הידוק עדין לגליל קטן .
4. לאחר שכל הגפן גולגלו , מניחים בתחתית סיר רחב ושטוח (עדיפות לטפלון ) פרוסות עגבנייה דקות כשהן צמודות זו לזו .
5. מסדרים בצורה יפה את עלי הגפן המגולגלים בתחתית הסיר על גביי העגבניות כשהם צמודים זה לזה ובאם הכנתם כמות גדולה מוסיפים ״קומה״ נוספת של עלי גפן מגולגלים על גביי אלו שבתחתית.
6. מפזרים מספר פרוסות לימון דקות על גביי עליי הגפן המסודרים בסיר, ממליחים ומפלפלים קלות ויוצקים בזהירות מים עד לכיסוי עליי הגפן.
7. מניחים נייר אפייה על פתחו של הסיר, מעל מניחים צלחת חסינת חום (שתשמש כמשקולת בזמן הבישול ותמנע מעלי הגפן להיפתח).
8. יוצקים עוד מעט מים דרך דפנות הסיר עד לגובה שיהיה ניתן לראותם, מכסים את הסיר במסכה ומבשלים על להבה נמוכה במשך שעתיים פלוס מינוס.
9. לאחר שעתיים/שעתיים וחצי רואים שהמים הצטמצמו, מסירים בזהירות את הצלחת ואת נייק האפייה.
מניחים צלחת הפוכה על גבי הסיר והופכים.
ממתינים מספר שניות עם דפיקות קלות על תחתית הסיר ומרימים את הסיר.
ניתן לעטר ברימונים או בכל מה שבא לכם.
© כל הזכויות שמורות לשף גלי בן שמעון