מתכונים חדשים בכל שבוע🤩
עלי גפן ממולאים גלי בן שמעון

עלי גפן צימחוניים שאין כמותם

שומעים, מודה שאין יותר מעצבן מלהכין עליי גפן! אבלל אין יותר טעים מלאכול עלי גפן. העבודה שווה כל ביס. סבתי היקרה ז״ל הייתה מכינה אותם עם בשר, אני הפעם הכנתי אותם בקטע צמחוני מחרפן. ושלא תטעו כל השרוף הזה, זה במכוון! אצלנו רבים על החלקים השרופים האלה.. אם אתם פחות בקטע של שרוף – פחות זמן על הגז.

זמן כולל

3 שעות

זמן הכנה

שעה

דרגת קושי

בינוני

כמות/מנות

100 עלי גפן

מצרכים:

  • עלי גפן טריים שטופים וחלוטים, ניתן גם להשתמש בעלי גפן משומרים מצנצנת
  • 1 ק״ג אורז עגול מושרה במים חמים שטוף ומסונן
  • 1 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
  • 1 צרור כוסברה קצוצה דק
  • 1 צרור נענע קצוצה דק (כל הירק לקצוץ ללא הגבעולים!)
  • 4 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
  • 1 גרידת ליים (או לימון)
  • 1 כף מלח
  • 1 כף פלפל שחור
  • 1 כף בהרט
  • 1/4 כוס שמן זית
עלי גפן ממולאים גלי בן שמעון

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל מרכיבי המלית יחד עד קבלת תערובת אחידה.
2. מניחים את עליי הגפן על משטח העבודה כשצידם החלק כלפי מטה (לאחר שחלטנו אותם במים חמים, העברנו למי קרח וסיננו).
3. מניחים כפית מתערובת האורז בקצהו של כל עלה עם נטייה קלה למרכז, מקפלים את דפנות העלה על גביי מלית האורז , לאחר מכן תופסים את קצהו של העלה מהצד שקרוב אל המלית, מניחים על גביי המלית והדפנות המקופלות ומגלגלים תוך כדי הידוק עדין לגליל קטן .
4. לאחר שכל הגפן גולגלו , מניחים בתחתית סיר רחב ושטוח (עדיפות לטפלון ) פרוסות עגבנייה דקות כשהן צמודות זו לזו .
5. מסדרים בצורה יפה את עלי הגפן המגולגלים בתחתית הסיר על גביי העגבניות כשהם צמודים זה לזה ובאם הכנתם כמות גדולה מוסיפים ״קומה״ נוספת של עלי גפן מגולגלים על גביי אלו שבתחתית.
6. מפזרים מספר פרוסות לימון דקות על גביי עליי הגפן המסודרים בסיר, ממליחים ומפלפלים קלות ויוצקים בזהירות מים עד לכיסוי עליי הגפן.
7. מניחים נייר אפייה על פתחו של הסיר, מעל מניחים צלחת חסינת חום (שתשמש כמשקולת בזמן הבישול ותמנע מעלי הגפן להיפתח).
8. יוצקים עוד מעט מים דרך דפנות הסיר עד לגובה שיהיה ניתן לראותם, מכסים את הסיר במסכה ומבשלים על להבה נמוכה במשך שעתיים פלוס מינוס.
9. לאחר שעתיים/שעתיים וחצי רואים שהמים הצטמצמו, מסירים בזהירות את הצלחת ואת נייק האפייה.
מניחים צלחת הפוכה על גבי הסיר והופכים.
ממתינים מספר שניות עם דפיקות קלות על תחתית הסיר ומרימים את הסיר.
ניתן לעטר ברימונים או בכל מה שבא לכם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד מתכונים שיכולים לעניין אותך