מתכונים חדשים בכל שבוע🤩
עוגיות מרציפן סאפן גלי בן שמעון

עוגיות מרציפן – מסאפן

את המסאפן ״מלכת העוגיות״ היה נהוג להכין למימונות וחינות, היום כבר מכינים אותה לכל מאורע חגיגי וגם סתם ככה למי שיש סבלנות, זוהי עוגיה המורכבת מבצק דק דק בתחתית (טארטלט בשפה המקצועית), מלית אפויה של מרציפן הום מייד כמובן ועיטור סוכריות, וואווו איזו עוגייה טעימה ויפה היא, לא סתם קוראים לה ״מלכת העוגיות״ !

זמן כולל

90 דקות

זמן הכנה

60 דקות

דרגת קושי

בינוני

כמות/מנות

30 עוגיות

מצרכים:

למלית:

  • 1/2 ק״ג מרציפן (ראו מתכון למרציפן באתר)
  • 1 פקק מי זהר
  • 1 חלמון ביצה (גדול)
  • לתחתית הבצק (טארטלט):
  • 1/4 כוס מים
  • 1/4 כוס שמן
  • 1/2 כפית סוכר
  • 1.5 כוס קמח לבן מנופה

לעיטור:

  • סוכריות צבעונית
עוגיות מרציפן סאפן גלי בן שמעון

אופן ההכנה:

1. מערבבים יחד במיקסר או ידנית את כל מרכיבי הבצק ומעבדים עד קבלת בצק אחיד, (הבצק שמתקבל בתחילה לא חלק וירגיש מעט יבש, זה בסדר מעבדים אותו ידנית קצת ידנית עד לקבלת בצק חלק ויציב).
2. נותנים לבצק לנוח 10-15 דקות ורק אז מתחילים לרדד אותו על משטח העבודה.
3. מקמחים קלות את משטח העבודה ואת הבצק ומרדדים אותו בעזרת מערוך לעובי דק ככל האפשר, ממש עובי של נייר.
4. קורצים עיגולים מן הבצק, משמנים קלות תבניות טארטלט,מניחים עיגול בצק בכל תבנית ומהדקים את הבצק לתחתית ולדפנות, (למי שאין תבניות טארטלט יש ראו בסרטון איך הכנתי תחתית ללא תבנית).
5. הכנת המלית: מערבבים יחד בקערה את המרציפן, מי הזהר וחלמון הביצה עד קבלת תערובת קרמית רכה אך לא נוזלית.
6. מעבירים את המלית אל שקית זילוף עם צנטר משונן ומזלפים את מלית המרציפן אל תחתיות הבצק, (שימו לב לא לזלף יותר מידי זה תופח מעט באפייה).
7. מעטרים בסוכריות צבעוניות ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות על מצב טורבו למשך 8-10 דקות, הזמנים משתנים מתנור לתנור לכן ברגע שהמלית מקבלת צבע זהוב עמוק תדעו שזה הזמן להוציא מן התנור.
8. מוצאים את עוגיות המסאפן מן התנור, בעזרת מלקחיים מחלצים אותן מן התבניות, מניחים להן להצטנן לחלוטין ומעבירים לכלי אטום.
תהנו ❤️

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד מתכונים שיכולים לעניין אותך