© כל הזכויות שמורות לשף גלי בן שמעון
דף הבית » עוגת קרם ווניל בחושה הכי נדירה בעולם
שעה וחצי
שעה
קל
עוגה קוטר 24
לבחושה ווניל:
לסירופ סוכר:
לקרם ווניל:
לעיטור:
1. מעבירים אל קערת המיקסר את הביצים בשלמותן + הסוכר ומפעילים על מהירות גבוהה עד קבלת קצף בהיר ותפוח.
2. מנמיכים את פעילות המיקסר למהירות איטית ומוסיפים את השמן בזרם דק , החלב ותמצית הווניל, ברגע שהבלילה אחידה עוצרים את פעולת המיקסר.
3. מסננים את הקמח ואבקת האפייה אל קערת המיקסר עם הבלילה ובתנועות קיפול מטמיעים את הקמח ואבקת האפייה בבלילה, מקפלים עד קבלת בלילה אחידה וחלקה.
4. יוצקים את הבלילה אל תבנית אפייה משומנת קלות ומכניסים לתנור שחומם מראש על חום של 170 מעלות למשך 20-25 דקות, עד שהעוגה מקבלת גוון זהוב עמוק ונפרדת מעט מן הדפנות.
5. מוציאים את העוגה מן התנור, מניחים לה להתקרר לחלוטין ואז בעזרת סכין דקה וצרה יוצרים חורים על גביי כל שטח העוגה כך שניצוק את סירופ הסוכר הוא יגיע עד התחתית.
6. מכינים את סירופ הסוכר בזמן שהעוגה מצטננת לה, מעבירים את הסוכר והמים אל קלחת קטנה ומבשלים מספר דקות עד שכל הסוכר נמס לחלוטין.
7. יוצקים את כל סירופ הסוכר על העוגה ועוברים להכנת קרם הווניל.
8. מעבירים אל קערת המיקסר את מיכלי השמנת להקצפה + אבקת הסוכר + האינסטנט פודינג ווניל ובעזרת וו בלון מקציפים על מהירות גבוהה עד קבלת קרם יציב.
9. מורחים את הקרם על גביי העוגה בצורה חופשית (אפשר כמובן להעביר את בקרם אל שקית זילוף ולזלף, אני אוהבת פרי סטייל) מעטרים בפירות יער ומכניסים למקרר להתייצבות של חצי שעה לפחות.
תהנו ❤️
© כל הזכויות שמורות לשף גלי בן שמעון