מתכונים חדשים בכל שבוע🤩

מרק תירס סיני חלומי כמו של פעם

איך אני אוהבת נוסטלגיות ועוד יותר כשמדובר במאכלים שמחזירים אותי לילדות לא יודעת מה אתכם אבל הטעמים האלה של פעם גורמים לי להתרגש ואפילו שלא מדובר באיזה מתכון מבית סבתוש׳, מרק התירס הנוסטלגי הזה מחזיר אותי לגמריי לגיל 10-12' הורי היו נוהגים לקחת אותנו למסעדה סינית אוטנטית קטנטנה שהייתה שייכת למשפחה סינית ושם כמו שהבנתם הייתי מתענגת על מרק התירס שלהם, עם השנים המסעדה נסגרה ואני כמובן הייתי חייבת לשחזר את הטעם ואת הזיכרון ותאמינו לי שעכשיו גם אתם תרצו!

זמן כולל

20 דקות

זמן הכנה

10 דקות

דרגת קושי

קל

כמות/מנות

8-10 סועדים

מצרכים:

  • 2 קופסאות שימורי תירס (גדולות) 
  • 3 כוסות מי ברז 
  • 2 כפות גדושות קורנפלור 
  • 1 כף מלח 
  • 1 כף פלפל שחור 
  • 1 כף סויה 
  • 1 ביצה טרופה 

להגשה:

  • בצל ירוק קצוץ דק

אופן ההכנה:

  1. מעבירים פחית שימורי תירס אחת כולל הנוזלים את סיר עמוק .
  2. את הפחית השנייה מעבירים אל כלי עמוק, מוסיפים 2 כוסות מים ובעזרת מוט בלנדר טוחנים היטב את התירס עד קבלת מחית.
  3. יוצקים את התירס הטחון עם המים אל הסיר עם התירס השלם ומביאים לרתיחה.
  4. מוסיפים את המלח, הפלפל והסויה ומערבבים לאיחוד.
  5. מעבירים את הקורנפלור לכוס , מוסיפים מי ברז ומערבבים היטב עד שכל הקורנפלור נמס במים.
  6. מזלפים את הקורנפלור בזרם דק אל סיר המרק תוך כדי עירבוב וממשיכים בישול של עוד כ – 5 דק׳ עד לרתיחה עדינה.
  7. טורפים היטב ביצה בכוס ובזרם דק ותוך כדי עירבוב מזלפים את הביצה אל סיר המרק.
  8. ממשיכים בישול של עוד כ – 5 דק׳, יוצקים את המרק לצלחת, מוסיפים בצל ירוק קצוץ מעל ומגישים.

תהנו ❤️

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד מתכונים שיכולים לעניין אותך