מתכונים חדשים בכל שבוע🤩

מרק פתיתים שכולם אוהבים

טוב אז אולי החורף לא בשיאו ואולי מזג האוויר לא מקפיא אבל אין זה אומר שאי אפשר או אפילו רצוי לפנק ולהתפנק על איזה מרק טעים ומנחם בדיוק כמו מרק העדשים הכתומות הזה, אתם לא מבינים כמה הוא קל ופשוט להכנה והקטע שאתם בסופו של דבר מחליטים על איך להגיש ולאכול אותו, כלומר טחון במרקם חלק או גרגירי עם הפתעות בכל ביס…

זמן כולל

40 דקות

זמן הכנה

25 דקות

דרגת קושי

קל

כמות/מנות

1.5 ליטר מרק

מצרכים:

  • 3/4 שקית פתיתים (400 גר׳)
  • 1 בצל לבן גדול מגורד (בפומפייה)
  • 2 עגבניות מגורדות
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1 כף גדושה (מאוד) פפריקה מתוקה
  • 1 כף מלח
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • 1 כף פלפל שחור
  • 1 כפית סוכר
  • 2 ליטר מי ברז
  • 4 כפות שמן ניטרלי

אופן ההכנה:

  1.  מזלפים שמן לסיר עמוק ומוסיפים את הבצל המגורד.
  2. מטגנים את הבצל המגורד עד שהופך למעט שקוף ומוסיפים את הפפריקה המתוקה ,המלח, הפלפל השחור ואבקת מרק העוף.
  3. מערבבים את התבלינים עם הבצל למשך כדקה ״לפתיחה״.
  4. מוסיפים את כף אבק העגבניות ומערבבים היטב עד שהרסק מתאחד עם התבלינים והבצל.
  5. מוסיפים את הפתיתים ועל להבה בינונית מערבבים היטב עד שכל הפתיתים מכוסים באופן מלא בתערובת התבלינים (כדקה).
  6.  מוספים את העגבניות המגורדות לפתיתים ואת כפית הסוכר ומערבבים היטב.
  7.  יוצקים את המים, מערבבים קלות ומכסים במכסה.
  8. מבשלים עם מכסה סגור על להבה גבוהה עד לרתיחה וברגע הרתיחה מנמיכים את גובה הלהבה.
  9. מבשלים את מרק הפתיתים על להבה בינונית במשך 30 דקות, עד שהפתיתים מתנפחים והמרק מסמיך מעט מכבים את הלהבה ומגישים.

תהנו ❤️

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד מתכונים שיכולים לעניין אותך