אז זהו שהפעם החלטתי לפתוח
את השבוע לא עם מטבוחה ולא עם חלה
משבת כי השבוע בא לי על פתיחה מתוקה
ואולי קצת מושחתת אבל ממש קצת
כי ת׳אמת לא נשאר לי פירור של עוגייה
או עוגה בבית אחריי השבת ובכל זאת
חייב משהו לצד הקפה של
הבוקר, צהריים, ערב לא?!
מעבירים אל קערת המיקסר את הקמח + אבקת הסוכר + החמאה והמלח ומעבדים עם וו גיטרה עד קבלת תערובת פירורית (כמו קוסקוס).
לאחר מכן עוצרים את פעולת המיקסר ומוסיפים את החלמון +תמצית הווניל ותמצית הקפה ומעבדים עד קבלת תערובת בצק אחידה.
מקמחים את משטח העבודה ומחלקים את הבצק לשניים.
יוצרים מכל חלק נקניק בקוטר של כאצבע וחצי ומכניסים למקפיא ל 2-3 דקות.
לאחר מכן מברישים כל נקניק בצק בביצה הטרופה והמים.
מפזרים את סוכר הדמררה על נייר אפייה ומגלגלים את נקניק הבצק בסוכר היטב כך שהסוכר יעטוף את כל נקניק הבצק בצורה אחידה.
פורסים את נקניק הבצק לפרוסות בעובי של כאצבע ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. 8.לאחר שכל העוגיות מסודרות להן בתבנית האפייה מועכים אותן בעדינות בעזרת האצבעות כך שיהיו פחות ״עבות״.
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות על מצב טורבו למשך 10 דקות.
לסיום מוציאים את תבנית העוגיות מהתנור, מניחים להן להצטנן מעט ומגישים.