מתכונים חדשים בכל שבוע🤩
טארט גבינה אפויה גלי בן שמעון

טארט גבינה אפויה מהחלומות

אם יש לכם קושי עם אפיית עוגות גבינה או אם אתם מסתבכים עם הגבהים והנתחיתות של עוגות הגבינה האפויות שתדעו שזהו המתכון המושלם בשבילכם גם מבחינת קלות ההכנה , גם מבחינת הקומבינה שגורמת לעוגה להיות גבוהה ולהישאר גבוהה וגם מבחינת הניראות המושלמת שלה !

זמן כולל

שעתיים

זמן הכנה

שעה

דרגת קושי

בינוני

כמות/מנות

רינג קוטר 22

מצרכים:

לבצק הפריך:

  • 200 גר׳ קמח לבן מנופה
  • 50 גר׳ אבקת שקדים
  • 4 גר׳ מלח
  • 50 גר׳ אבקת סוכר
  • 120 גר׳ חמאה רכה חתוכה לקוביות

מלית הגבינה:

  • 100 גר׳ גבינת שמנת 30% שומן
  • 300 גר׳ גבינה לבנה 9%
  • 25 גר׳ חלמון (חלמון 1 מביצה בגודל M)
  • 85 גר׳ סוכר
  • 12 גר׳ מיץ לימון
  • 30 גר׳ קמח לבן מנופה
  • 30 גר׳ חלבון
  • 20 גר׳ סוכר

ציפוי ועיטור:

  • 250 מ״ל שמנת להקצפה
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • תותים ואוכמניות
  • גרידת לימון
טארט גבינה אפויה גלי בן שמעון

אופן ההכנה:

  1. מעבירים אל קערת המיקסר עם וו גיטרה את כל מרכיבי הבצק ומעבדים על מהירות נמוכה עד קבלת בצק אחיד.
  2. מקמחים קלות את משטח העבודה ומניחים את הבצק.
  3. מאחדים את הבצק,עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה לפחות.
  4. מוציאים את הבצק מן המקרר ומעבירים אותו אל משטח מקומח.
  5. מקמחים קלות את הבצק ומרדדים את הבצק לעובי של כ- 3 ס״מ.
  6. חותכים לאורך הבצק 2 רצועות ברוחב דפנות הרינג ומניחים את הרינג על יתרת הבצק.
  7. מהדקים את רצועות הבצק אל דפנות הרינג

ואל תחתית הבצק ובסיום מסירים את שאריות הבצק.

  1. מכניסים את הרינג המרופד בבצק למקפיא למשך חצי שעה/שעה ולאחר מכן מוצאים מן המקפיא ומניחים נייר אפייה בתוך רינג הבצק.
  2. מפזרים קטניות בתוך נייר האפייה (שישמשו כמשקולת) עד גובה דפנות הבצק ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות על מצב טורבו למשך 20 דקות שבסיומן מוציאים מן התנור, מוציאים את נייר האפייה עם הקטניות ומניחים לתחתית להצטנן לחלוטין, בזמן שהתחתית מצטננת עוברים להכנת מלית הגבינה.
  3. מעבירים אל קערת המיקסר את החלבונים ואת כמות הסוכר הקטנה (20 גר׳ סוכר) ומקציפים על מהירות גבוהה עד קבלת קצף לבן ותפוח ולאחר מכן מניחים בצד.
  4. מעבירים אל קערה עמוקה את גבינת השמנת, הגבינה הלבנה, החלמון והסוכר וטורפים בעזרת מטרפה ידנית.
  5. מוסיפים אל קערת הגבינות את מיץ הלימון והקמח וטורפים היטב עד קבלת מקרם חלק ואחיד.
  6. מקפלים בזהירות את החלבונים המוקצפים אל תערובת הגבינות עד קבלת מקרם אחיד ויוצקים את תערובת הגבינות אל בסיס העוגה שהצטנן.
  1. מכניסים את העוגה לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות על מצב טורבו למשך 15-20 דקות, עד שהגבינה מתייצבת בדפנות אך עדיין רוטטת במרכז.
  2. מוציאים את העוגה מן התנור ומניחים לה להצטנן לחלוטין.
  3. מקציפים במיקסר את השמנת ואבקת הסוכר עד קבלת קצפת יציבה ומעבירים אל שקית זילוף.
  4. כשהעוגה הצטננה לחלוטין מזלפים את הקצפת על גביי שכבת הגבינה האפוייה, מחליקים ומיישרים ומפזרים את התותים והאוכמניות ומעט גרידת לימון.
  5. מעבירים את העוגה למקרר להתייצבות של שעה לפחות ומגישים.

תהנו ❤️

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד מתכונים שיכולים לעניין אותך