מתכונים חדשים בכל שבוע🤩
סופריטו פרגיות ובייבי תפח׳י אדמה גלי בן שמעון

סופריטו פרגיות ובייבי תפוחי אדמה

אחח… סופריטו סופריטו כמה שובב המאכל הזה , יש לו כל כך הרבה גרסאות וכל כך הרבה סגנונות ות׳אמת זה לא באמת משנה איך תבחרו להכין אותו החל מאיזה חלק של העוף שבחרו להכניס ועד סוג תפוח האדמה כי הוא תמיד אבל תמיד יצא טעים בקטע שפשוט אי אפשר יהיה להפסיק לנשנש מהסיר !

זמן כולל

50 דקות

זמן הכנה

30 דקות

דרגת קושי

קל

כמות/מנות

4-5 סועדים

מצרכים:

  • 1 ק״ג סטייק פרגיות (חתוך ל-3)
  • 700 גר׳ בייבי תפוחי אדומה חצויים לשניים
  • 1 בצל לבן גדול חתוך לרבעים
  • 2 כפות שמן זית
  • שמן ניטרלי לטיגון תפח׳י האדמה והבצל

לרוטב:

  • 1 כף כורכום
  • 1 כף מלח
  • 1 כף פלפל שחור גרוס
  • 1 כף תבלין אבקת שום
  • 1 ליטר מים חמים (לא רותחים)
סופריטו פרגיות ובייבי תפח׳י אדמה גלי בן שמעון

אופן ההכנה:

1. מחממים שמן ניטרלי בגובה חצי עמוק בסיר (לא סיר בישול הסופריטו) ומטגנים את חצאי בייבי תפוחי האדמה ,מעבירים את בייבי תפוחי האדמה המטוגנים לצלחת עם נייר סופג,מניחים בצד ובאותו הסיר ממשיכים ומטגנים את הבצל עד שהופך למעט שקוף, מעט צרוב ומניחים בצד.
2 . מזלפים את שמן הזית אל סיר רחב ושטוח, מחממים מעט ומכניסים את נתחי הפרגית.
3. מטגנים וצורבים היטב את נתחי הפרגיות מכל הצדדים עד השמחמה טובה.
4. מוסיפים אל הפרגיות הצרובות היטב שבסיר את התבלינים, מערבבים קלות,מוסיפים את הבצל המטוגן מערבבים שוב ואז מוסיפים את חצאי בייבי תפוחי האדמה המטוגנים מעל הכל.
5. יוצקים את המים החמים אל הסיר ,מכסים את הסיר חלקית במכסה ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה.
6. מורידים את גובה הלהבה לאחר הרתיחה וממשיכים בישול של עוד כ- 25-30 דקות, עד שחצי מהנוזלים מצטמצמים ומגישים.
תהנו ❤️

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד מתכונים שיכולים לעניין אותך