© כל הזכויות שמורות לשף גלי בן שמעון
דף הבית » ממולאים שושקה בשר ופתיתי אורז
90 דקות
40 דקות
קל
6 יחידות פלפל שושקה ממולא
למלית :
לרוטב :
לסגירת הרוטב :
כוס פתיתי אורז (לא מבושלים)
1 כוס מים רותחים
1. מעבירים את כל מרכיבי המלית אל קערה עמוקה (לאחר טחינה) ומערבבים יחד עד קבלת מסה אחידה.
2. מרוקנים בזהירות את פלפלי השושקה מהגרעינים וממלאים אותם מהמלית בעדינות ותוך כדי דחיסה עד לקצה.
3. מסדרים את השושקות בסיר רחב ושטוח עם מרווחים קלים.
4. מערבבים יחד בכלי נוח למזיגה את כל מרכיבי הרוטב מלבד המים החמים ורסק העגבניות.
5. יוצקים מים חמים אל כלי התבלינים (1.5 ליטר), מוסיפים תוך כדי את רסק העגבניות ומערבבים היטב לאיחוד.
6. יוצקים את הרוטב על גביי השושקות שבסיר, מכסים במכסה ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה.
7. לאחר ברתיחה מנמיכים את גובה הלהבה ומבשלים עם מכסה סגור במשך 40-45 דקות.
8. לאחר מכן מסירים את מכסה הסיר, מפזרים אל תוך הסיר כוס פתיתים,מוסיפים עוד כוס מים רותחים ,מכסים את הסירבמכסה וממשיכים בישול של עוד כ– 20 דקות.
9. לסיום מסירים את מכסה הסיר ומכניסים את סיר השושקות והפתיתים אל תנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות עלמצב טורבו למשך 15-20 דקות, עד השמחה וקבלת צריבה טובה על גביי השקשוקות.
תהנו ❤️
© כל הזכויות שמורות לשף גלי בן שמעון