מתכונים חדשים בכל שבוע🤩

ממולאים שושקה בשר ופתיתי אורז

לפני שתגידו מה ההבדל בין פלפל השושקה לרגיל ומה זה משנה בכלל איזה פלפל ממלאים אז.. תרשו לומר לכם שיש הבדל החל מהטעם וכמובן עד הצורה ולא יודעת למה השושקה גורמים לי לרצות למלאות אותם במילויים לא קונבנציונאלים (מלבד הבשר כמובן) כדוגמאת פתיתי האורז שהכנסתי כאן במקום האורז הקלאסי ותקשיבו לי טוב… יצא לי כאן סיר אחד הטעימים אם לא הא… גם בגלל השושקה כמובן וגם בגלל הפתיתים שבמילוי וברוטב !!!

זמן כולל

90 דקות

זמן הכנה

40 דקות

דרגת קושי

קל

כמות/מנות

6 יחידות פלפל שושקה ממולא

מצרכים:

  • 6 יחידות פלפלי שושקה גדולים

למלית :

  • 1/2 ק״ג בשר בקר טחון
  • 1/4 צרור כוסברה טחונה דק
  • 1 בצל לבן גדול טחון דק (ברמת קרם)
  • 3 שיני שום טחונות דק
  • 1 פלפל צ׳ילי טחון דק
  • 1 כף גדושה רסק עגבניות
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כוס שמן ניטרלי
  • 1 כוס פתיתי אורז (לא מבושלים)

לרוטב :

  • 3 כפות פפריקה מרוקאית מתוקה
  • 1 כף מלח
  • 1 כף כורכום
  • 1 כף פלפל שחור גרוס
  • 200 גר׳ רסק עגבניות
  • 1/4 כוס שמן ניטרלי
  • 1.5 ליטר מים חמים

לסגירת הרוטב  :

  •  כוס פתיתי אורז (לא מבושלים)

  • 1 כוס מים רותחים

אופן ההכנה:

1. מעבירים את כל מרכיבי המלית אל קערה עמוקה (לאחר טחינה) ומערבבים יחד עד קבלת מסה אחידה.

2. מרוקנים בזהירות את פלפלי השושקה מהגרעינים וממלאים אותם מהמלית בעדינות ותוך כדי דחיסה עד לקצה.

3. מסדרים את השושקות בסיר רחב ושטוח עם מרווחים קלים.

4. מערבבים יחד בכלי נוח למזיגה את כל מרכיבי הרוטב מלבד המים החמים ורסק העגבניות.

5. יוצקים מים חמים אל כלי התבלינים (1.5 ליטר),  מוסיפים תוך כדי את רסק העגבניות ומערבבים היטב לאיחוד.

6. יוצקים את הרוטב על גביי השושקות שבסיר, מכסים במכסה ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה.

7. לאחר ברתיחה מנמיכים את גובה הלהבה ומבשלים עם מכסה סגור במשך 40-45 דקות.

8. לאחר מכן מסירים את מכסה הסיר, מפזרים אל תוך הסיר כוס פתיתים,מוסיפים עוד כוס מים רותחים ,מכסים את הסירבמכסה וממשיכים בישול של עוד כ– 20 דקות.

9. לסיום מסירים את מכסה הסיר ומכניסים את סיר השושקות והפתיתים אל תנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות עלמצב טורבו למשך 15-20 דקות, עד השמחה וקבלת צריבה טובה על גביי השקשוקות.

תהנו ❤️

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד מתכונים שיכולים לעניין אותך