מתכונים חדשים בכל שבוע🤩

סלט חצילים ועגבניות קלויות בתנור הכי נדיר וקל להכנה שיש

תקשיבו שאתם חייבים בקטע מוגזם ובהול להכין את הסלט ההיסטרי הזה ולא לבזבז עוד דקה נוספת כאן כי גם ככה לוקח להכין את הסלט בדקות בודדות אז רוצו להכין ואתם לא מבינים בכלל כמה אתם תודו לי אחר כך !

זמן כולל

40 דקות

זמן הכנה

30 דקות

דרגת קושי

קל

כמות/מנות

1/2 ק״ג

מצרכים:

  • 2 חצילים בגודל בינוני
  • 3 עגבניות שלמות בגודל בינוני
  • 1 פלפל ירוק חריף (אני השתמשתי בפדרון)
  • 3 שיני שום כתושות
  • שמן זית או שמן צ׳ילי
  • מלח אטלנטי או מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • גרידת לימון

אופן ההכנה:

1 . חוצים את החצילים לאורכם ויוצרים חיתוכי

שתי וערב בחלקו הפנימי של כל חציל .

2 . מרפדים תבנית בנייר אפייה , מזלפים שמן זית (או שמן צ׳ילי) בנדיבות על גביי נייר אפייה,

מפזרים מעט מלח ופלפל שחור,מניחים על גביי השמן שבתבנית את החצילים על צידם החצוי,

3 . מזיזים מעט את החצילים שבתבנית בתנועות סיבובית כך שהשמן ,המלח והפלפל יספגו טוב בחלקם הפנימי שלהחצילים .

4 . מניחים בתבנית החצילים גם את העגבניות (בשלמותן) והפלפל החריף ומזלפים מעט שמן זית /צ׳ילי על גבייהעגבניות,הפלפל החריף

והחצילים  .

5 . מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות על מצב טורבו למשך

20-25 דקות ושימו לב הזמנים משתנים מתנור לתנור לכן ברגע שרואים שהחצילים , העגבניות והפלפל החריף קיבלו קלייהטובה וצבעם הפך לשחרחר וחרוך תדעו שזה הזמן להוציאם מן התנור .

6 . מוציאים את התבנית מן התנור ומניחים לחצילים,לעגבניות ולפלפל החריף להצטנן לחלוטין .

7 . מרוקנים בתוך תבנית האפייה את הליבה מכל חציל בעזרת כף, חותכים ושולפים בזהירות  מן העגבנייה את הגבעולהמרכזי (מי שרוצה יכול גם לקלף את העגבניות, אני העדפתי להשאיר את הקליפה,הטעם החרוך של קליפת העגבניותמוסיף המון לטעם ובנוסף גם לא מרגישים את הקליפה לאחר החיתוך )ומקלפים גם את הפלפל החריף.

8 . מתחילים לקצוץ בעזרת סכין חדה את החצילים,העגבניות והפלפל החריף, מוסיפים את השום הכתוש וממשיכים לקצוץהיטב ויחדיו.

9 . ממליחים ומפלפלים לפי הטעם , מזלפים מעט שמן זית/צ׳ילי ומערבבים היטב בעזרת כף

את החצילים,העגבניות והפלפל (עדיין בתבנית שאפינו איתה בתנור) .

10 . מעבירים את סלט החצילים והעגבניות

אל צלחת הגשה , מפזרים בנדיבות גרידת לימון

ומגישים לצד לחם טעים .

תהנו ❤️

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד מתכונים שיכולים לעניין אותך