© כל הזכויות שמורות לשף גלי בן שמעון
דף הבית » סלט חצילים ועגבניות קלויות בתנור הכי נדיר וקל להכנה שיש
40 דקות
30 דקות
קל
1/2 ק״ג
1 . חוצים את החצילים לאורכם ויוצרים חיתוכי
שתי וערב בחלקו הפנימי של כל חציל .
2 . מרפדים תבנית בנייר אפייה , מזלפים שמן זית (או שמן צ׳ילי) בנדיבות על גביי נייר אפייה,
מפזרים מעט מלח ופלפל שחור,מניחים על גביי השמן שבתבנית את החצילים על צידם החצוי,
3 . מזיזים מעט את החצילים שבתבנית בתנועות סיבובית כך שהשמן ,המלח והפלפל יספגו טוב בחלקם הפנימי שלהחצילים .
4 . מניחים בתבנית החצילים גם את העגבניות (בשלמותן) והפלפל החריף ומזלפים מעט שמן זית /צ׳ילי על גבייהעגבניות,הפלפל החריף
והחצילים .
5 . מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות על מצב טורבו למשך
20-25 דקות ושימו לב הזמנים משתנים מתנור לתנור לכן ברגע שרואים שהחצילים , העגבניות והפלפל החריף קיבלו קלייהטובה וצבעם הפך לשחרחר וחרוך תדעו שזה הזמן להוציאם מן התנור .
6 . מוציאים את התבנית מן התנור ומניחים לחצילים,לעגבניות ולפלפל החריף להצטנן לחלוטין .
7 . מרוקנים בתוך תבנית האפייה את הליבה מכל חציל בעזרת כף, חותכים ושולפים בזהירות מן העגבנייה את הגבעולהמרכזי (מי שרוצה יכול גם לקלף את העגבניות, אני העדפתי להשאיר את הקליפה,הטעם החרוך של קליפת העגבניותמוסיף המון לטעם ובנוסף גם לא מרגישים את הקליפה לאחר החיתוך )ומקלפים גם את הפלפל החריף.
8 . מתחילים לקצוץ בעזרת סכין חדה את החצילים,העגבניות והפלפל החריף, מוסיפים את השום הכתוש וממשיכים לקצוץהיטב ויחדיו.
9 . ממליחים ומפלפלים לפי הטעם , מזלפים מעט שמן זית/צ׳ילי ומערבבים היטב בעזרת כף
את החצילים,העגבניות והפלפל (עדיין בתבנית שאפינו איתה בתנור) .
10 . מעבירים את סלט החצילים והעגבניות
אל צלחת הגשה , מפזרים בנדיבות גרידת לימון
ומגישים לצד לחם טעים .
תהנו ❤️
© כל הזכויות שמורות לשף גלי בן שמעון