© כל הזכויות שמורות לשף גלי בן שמעון
דף הבית » קסטה ווניל ועוגיות אוראו בקלי קלות
15 דקות
10 דקות
קל
10 יחידות
20 יחידות בסקוויט קסטה
(במידה ואין ביסקוויט קסטה גם ביסקוויט
פתי בר יעשה את העבודה )
לגלידת הווניל :
500 מ״ל שמנת להקצפה (38%)
1 כפית תמצית ווניל איכותית
3/4 כוס חלב מרוכז
8 עוגיות אוראו גרוסות (גס ודק)
לציפוי :
1 חפיסת שוקולד מריר
250 מ״ל שמנת להקצפה
1. יוצקים אל קערת המיקסר את השמנת להקצפה ובעזרת וו בלון מקציפים על מהירות גבוהה עד קבלת קצפת יציבה.
2. עוצרים את פעולת המיקסר ,מוסיפים את תמצית הווניל והחלב המרוכז ומפעילים את המיקסר על מהירות גבוהה למספר שניות עד לאיחוד ועוצרים , בשלב הזה הקצפת הופכת לרכה יותר זה בסדר גמור).
3. מוסיפים אל קערת המיקסר את עוגיות האוראו הגרוסות ובעזרת לקקן מקפלים אותן בעדינות יחד עם הקרם.
4. מרפדים בנייר אפייה תבנית אינגליש קייק רחבה ומסדרים בתחתית שורה של ביסקוויט קסטה.
5. יוצקים על גביי הביסקווטים את קרם הגלידה והאוראו , מחלקים ומיישרים בעדינות ורק אז מניחים מעל בעדינות שכבת ביסקווטים.
6. מכניסים למקפיא למשך יממה על מנת שהקרם יתייצב ויהפוך לגלידה.
7. רגע לפני הוצאת הקסטות מן המקפיא, מכינים את ציפוי השוקולד ,״שוברים״ את השוקולד המריר אל כלי המתאים לחימום במיקרוגל ,מוסיפים את השמנת ומפעילים למשך 30 שניות, מוציאים ומערבבים היטב עד קבלת תערובת שוקולדית אחידה.
8. מוציאים את תבנית האינגליש עם הקסטות, מחלצים את שרוול הקסטות מן התבנית בעזרת נייר האפייה ומניחים על משטח העבודה.
9. בעזרת סכין חדה חותכים בין הביסקווטים, מיישרים את הקצוות וטובלים כל קסטה בשוקולד המומס עם השמנת.
10. לאחר הציפוי מניחים את הקסטות במגש מרופד בנייר אפייה ,מעטרים בשברי עוגיות ושומרים במקפיא עד האכילה.
תהנו ❤️
© כל הזכויות שמורות לשף גלי בן שמעון