שעה
בינוני
לכל המשפחה
שפית, מתכונאית ויוצרת מובילה בתחום הלייף סטייל. חיה ונושמת את סביבת המטבח, את ריחות הבישולים ואת האהבה לאוכל ולאירוח, וכבר בתור ילדה נהגה להציץ לסירים המהבילים ולהפנים את שילובי הטעמים והטכניקות המהווים את הבסיס לבישול איכותי.
לבצק:
למלית שוקולד:
לסירופ הסוכר:
להברשה:
1. מעבירים את הקמח והמים אל קערת המיקסר ומעבדים במשך 15-20 דקות.
2. משמנים מעט קערה עמוקה, מניחים את הבצק בקערה ומכסים להתפחה עד הכפלת הנפח.
3. במקביל מכינים את מלית השוקולד – מערבבים יחד את כל מרכיבי המלית עד קבלת ממרח סמיך אך לא נוזלי מידי ומניחים בצד.
4. מכינים גם את סירופ הסוכר – מעבירים אל קלחת קטנה את הסוכר, המים ותמצית הווניל ומביאים לרתיחה, שמים לב שהסוכר נמס ורק אז מכבים ומניחים בצד.
5. לאחר שהבצק הכפיל את נפחו ״מורידים את האוויר ומחלקים הבצק לשניים, ומרדדים כל חלק על משטח העבודה (לא מקמחים ולא משמנים ) לעובי של כחצי ס״מ.
6. מורחים את מלית השוקולד על גבי הבצק המרודד ומקפלים את הבצק לשניים כך שהמלית תהיה בין הבצק.
7. מהדקים את קצוות הבצק המקופל ומרדדים אותו שוב יחד עם המלית שבפנים למלבן בעובי של כחצי ס״מ.
8. חותכים מלבנים לרוחבו של הבצק ומכל מלבן חותכים שני משולשים, מגלגלים כל משולש מצידו הרחב אל צידו הצר תוך כדי משיכה והידוק עד לסופו של כל משולש וכך ממשיכים עם כל המשולשים.
9 . מעבירים את הרוגלך שהתקבלו אל תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכסים להתפחה נוספת עד הכפלת הנפח.
10. לאחר הכפלת הנפח מברישים בביצה טרופה עם כפית מים ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 170 על מצב אפייה רגיל למשך 25-30 דקות, הזמנים משתנים מתנור לתנור לכן ברגע שהרוגלך מקבלים צבע זהוב ומעט שחום ונפרדים מים מן דפנות התבנית תדעו שזה הזמן להוציא מן התנור.
11. מייד שעוגת הרוגלך יוצאת מן התנור ובעודה חמה יוצקים את סירופ הסוכר (הקר !) על העוגה ומגישים !
תהנו ❤️