gali_ben_shimon@

43.6K Followers

עוגת רוגלך עננים

זמן הכנה

שעה

דרגת קושי

בינוני

כמות/מנות

לכל המשפחה

גלי בן שמעון

שפית, מתכונאית ויוצרת מובילה בתחום הלייף סטייל. חיה ונושמת את סביבת המטבח, את ריחות הבישולים ואת האהבה לאוכל ולאירוח, וכבר בתור ילדה נהגה להציץ לסירים המהבילים ולהפנים את שילובי הטעמים והטכניקות המהווים את  הבסיס לבישול איכותי. 

רק תוכן מעניין, מבצעים
ומוצרים חדשים אצלך במייל

המתכונים/הנושאים הכי חמים:

Follow Me on

Instagram

gali_ben_shimon@

43.6K Followers

קטגוריות מתכונים

אין יותר מהממת, רכה, נעימה וטעימה מעוגת הרוגלך שלי, ובאמת שלא צריך יותר מידי באלגן ומורכבות כדי להכין אותה, יש היום כל כך הרבה טריקים וקיצורי דרך שאפשר להשתמש בהם כדי להכין עוגה טובה ועדיין לשמור על איכות ורמה גבוהה אז קדימה תפשילו שרוולים ולעבודה !
מתכון לעוגת רוגעלך עננים

מצרכים:

לבצק:

  • 1 ק״ג קמח קסם שמרים לחלה
  • 550 מ״ל מים קרים

למלית שוקולד:

  • 1 כוס קקאו
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס שמן ניטרלי

לסירופ הסוכר:

  • 2 כוסות סוכר
  • 1 כוס מים
  • 1 כפות תמצית ווניל איכותית

להברשה:

  • 1 ביצה
  • 1 כפות מי ברז

אופן ההכנה:

1. מעבירים את הקמח והמים אל קערת המיקסר ומעבדים במשך 15-20 דקות.

2. משמנים מעט קערה עמוקה, מניחים את הבצק בקערה ומכסים להתפחה עד הכפלת הנפח.

3. במקביל מכינים את מלית השוקולד – מערבבים יחד את כל מרכיבי המלית עד קבלת ממרח סמיך אך לא נוזלי מידי ומניחים בצד.

4. מכינים גם את סירופ הסוכר – מעבירים אל קלחת קטנה את הסוכר, המים ותמצית הווניל ומביאים לרתיחה, שמים לב שהסוכר נמס ורק אז מכבים ומניחים בצד.

5. לאחר שהבצק הכפיל את נפחו ״מורידים את האוויר ומחלקים הבצק לשניים, ומרדדים כל חלק על משטח העבודה (לא מקמחים ולא משמנים ) לעובי של כחצי ס״מ.

6. מורחים את מלית השוקולד על גבי הבצק המרודד ומקפלים את הבצק לשניים כך שהמלית תהיה בין הבצק.

7. מהדקים את קצוות הבצק המקופל ומרדדים אותו שוב יחד עם המלית שבפנים למלבן בעובי של כחצי ס״מ.

8. חותכים מלבנים לרוחבו של הבצק ומכל מלבן חותכים שני משולשים, מגלגלים כל משולש מצידו הרחב אל צידו הצר תוך כדי משיכה והידוק עד לסופו של כל משולש וכך ממשיכים עם כל המשולשים.

9 . מעבירים את הרוגלך שהתקבלו אל תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכסים להתפחה נוספת עד הכפלת הנפח.

10. לאחר הכפלת הנפח מברישים בביצה טרופה עם כפית מים ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 170 על מצב אפייה רגיל למשך 25-30 דקות, הזמנים משתנים מתנור לתנור לכן ברגע שהרוגלך מקבלים צבע זהוב ומעט שחום ונפרדים מים מן דפנות התבנית תדעו שזה הזמן להוציא מן התנור.

11. מייד שעוגת הרוגלך יוצאת מן התנור ובעודה חמה יוצקים את סירופ הסוכר (הקר !) על העוגה ומגישים !

תהנו ❤️

שתפו/הדפיסו:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד מתכונים שיכולים לעניין אותך

עוגיות רבילוי שוקולד גלי בן שמעון

עוגיות רבילוי שוקולד נדירות

אני פשוט אוהבת ומאוהבת באילתורים במטבח ובמיוחד מהסוג הזה שלא יודעים מה מה הולך לצאת ופשוט זורמים ,בדיוק כמו שקרה לי כאן עם עוגיות הרביולי שוקולד הנדירות האלה שהמצאתי, אז.. נשארו לי עיגולי בצק קרוצים מבצק המסאפן (ברור לכם הריי שאני לא אזרוק אותם לפח) וחשבתי לעצמי מה יכול לבוא טוב עם בצק דק דק בעל צורה עגולה? אז בום נפל האסימון והריי לכם התוצאה שהתקבלה ,עוגייה נדירה שמתפצחת לה בפה בצורת רבילוי עם מלית שוקולד והמון המון אבקת סוכר!
עוגיות מרציפן סאפן גלי בן שמעון

עוגיות מרציפן – מסאפן

את המסאפן ״מלכת העוגיות״ היה נהוג להכין למימונות וחינות, היום כבר מכינים אותה לכל מאורע חגיגי וגם סתם ככה למי שיש סבלנות, זוהי עוגיה המורכבת מבצק דק דק בתחתית (טארטלט בשפה המקצועית), מלית אפויה של מרציפן הום מייד כמובן ועיטור סוכריות, וואווו איזו עוגייה טעימה ויפה היא, לא סתם קוראים לה ״מלכת העוגיות״ !
עוגת קרם ווניל גלי בן שמעון

עוגת קרם ווניל בחושה הכי נדירה בעולם

תראו כמה יפה ומרשימה עוגת הווניל שלי, ונכון שרק לפי המראה המגרה שלה ועוד לפני שטעמתם אותה היא פשוט עושה חשק לאכול אותה עם כפית ככה איך שהיא בשלמותה …?! אני בכל אופן מודה ומתוודה שבכל פעם שאני מכינה את עוגת הווניל הזו אז את הביס הראשון ממנה אני זו שלוקחת ותנחשו איך??? נכון עם הכפית חחח.. אז תרימו כפיות ורוצו להכין!
קינוח חמאת בוטנים שוקו ושיבולת שועל

קינוח כוסות הכי מושלם שיש של חמאת בוטנים שוקו ושיבולת שועל

מי היה מאמין ששיבולת שועל יכולה להפוך למשהו כל כך טעים ?! והקטע הגדול הוא שגם לא מרגישים כלל וכלל שזהו המרכיב העיקרי בקינוח (כמובן עם בתוספת קטנה של עוד מספר מרכיבים 😉) אה וציינתי שיש בקינוח הזה גם גבינת קוטג׳ ? חחח.. כן כן לא תאמינו או לא וואוו… זה טעים !!!