© כל הזכויות שמורות לשף גלי בן שמעון
דף הבית » ארנצ׳יני סיציליאני אורגינל
90 דקות
60 דקות
בינוני
40 כדורי ארנצ׳יני
לריזוטו:
לארנצ׳יני:
לציפוי:
לטיגון:
1 . מתחילים בריזוטו ומניחים לו להתקרר לחלוטין .
2 . מזלפים שמן זית לסיר ,מוסיפים 25 גר׳ חמאה ומחממים מעט .
3. מוסיפים את הבצל המגורד לסיר ומטגנים עד שהבצל הופך לשקוף .
4. מוספים את האורז לסיר ומטגנים אותו יחד עם הבצל למשך דקה ולאחר מכן מוסיפים את היין הלבן.
5. מניחים ליין להתאדות באורז (מספר שניות)
ולאחר מכן מוסיפים את המלח, הפלפל ומערבבים לאיחוד.
6. יוצקים לסיר כרבע מכמות המים ,מערבבים ומניחים למים להתאדות מעט , ברגע שהמים מתאדים מוסיפים שוב מעטמים ,שוב מערבבים ושוב מניחים למים להתאדות , כך עושים עד תום 2 ליטר המים (זה לוקח בערך 25 דקות).
7. מכבים את הלהבה ומוסיפים אל סיר האורז את יתרת החמאה (25 גר׳) ומערבבים היטב עד שכל החמאה נמסה באופןמלא באורז.
8 . מניחים לריזוטו להתקרר לחלוטין ורק אז מתחילים ליצור כדורי ארנצ׳יני .
9 . מוסיפים אל הריזוטו הקר את גבינת המוצרלה המגורדת ומערבבים היטב .
10 . טועמים את הריזוטו ובאם יש צורך ממליחים ומפלפלים מעט .
11 . מוסיפים אל הריזוטו את חצי הביצה הטרופה ומערבבים היטב לאיחוד .
12 . מרטיבים מעט את כפות הידיים ויוצרים מהריזוטו כדורים בגודל של ככדור פינג פונג.
13 . יוצרים בעזרת האצבע גומה קטנה בכדור הריזוטו ,מכניסים פנימה כדור בייבי מוצרלה ומהדקים היטב בחזרה לכדורחלק .
14 . מעבירים את כדור הריזוטו אל צלוחית פירורי לחם ומצפים את הכדור היטב ובאופן אחיד מכל הכיוונים .
15 . מחממים שמן בקלחת/מחבת וברגע שהשמן חם מכניסים פנימה את כדור הארנצ׳יני
ומטגנים עד הזהבה .
16 . מסננים את יתרת השמן מהארנצ׳יני ומגישים חם .
תהנו ❤️
© כל הזכויות שמורות לשף גלי בן שמעון