מתכונים חדשים בכל שבוע🤩
ארנצ׳יני מתכון גלי בן שמעון

ארנצ׳יני סיציליאני אורגינל

ארנצ׳יני סיציליאני אורגינל✨ טוב זה לא סוד שהמטבח האיטלקי הוא ללא כל ספק המטבח האהוב עליי ביותר ! שיהיו בריאים האיטלקים האלה איזה מאכלים יש להם פשוט חלום בואו נגיד שהם יודעים מה הם עושים 😉 אז אם כבר איטליה איך אפשר בלי ארנצ׳יני סיציליאני ,עכשיו שתדעו שבתאכל׳ס את הארנצ׳יני מכינים מריזוטו, האיטלקים לא אוהבים לזרוק אוכל ומשאריות הריזוטו הם מכינים כדורי ארנצ׳יני ,מוסיפים קצת מוצרלה מגלגלים לכדור טובלים בביצה מצפים בפירורי לחם ,מטגנים והופ עוד חלום איטלקי נוצר , חלום רך כמו ענן עם גבינה נמתחת .. וואוו.. כמה שאני אוהבת ארנצ׳יני 😍

זמן כולל

90 דקות

זמן הכנה

60 דקות

דרגת קושי

בינוני

כמות/מנות

40 כדורי ארנצ׳יני

מצרכים:

לריזוטו:

  • 1.5 כוסות אורז עגול
  • 50 גר׳ חמאה
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 בצל לבן בינוני מגורד
  • 1/4 כוס יין לבן
  • 1 כף מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 2 ליטר מים

לארנצ׳יני:

  • ריזוטו מוכן ומצונן
  • 100 גר׳ גבינת מוצרלה מגורדת
  • 1/2 ביצה טרופה
  • מלח /פלפל לפי הצורך

לציפוי:

  • פירורי לחם

לטיגון:

  • שמן ניטרלי, טיגון חצי עמוק
ארנצ׳יני מתכון גלי בן שמעון

אופן ההכנה:

1 . מתחילים בריזוטו ומניחים לו להתקרר לחלוטין .

2 . מזלפים שמן זית לסיר ,מוסיפים 25 גר׳ חמאה ומחממים מעט .

3. מוסיפים את הבצל המגורד לסיר ומטגנים עד שהבצל הופך לשקוף .

4. מוספים את האורז לסיר ומטגנים אותו יחד עם הבצל למשך דקה ולאחר מכן מוסיפים את היין הלבן.

5. מניחים ליין להתאדות באורז (מספר שניות)

ולאחר מכן מוסיפים את המלח, הפלפל ומערבבים לאיחוד.

6. יוצקים לסיר כרבע מכמות המים ,מערבבים ומניחים למים להתאדות מעט , ברגע שהמים מתאדים מוסיפים שוב מעטמים ,שוב מערבבים ושוב מניחים למים להתאדות , כך עושים עד תום 2 ליטר המים (זה לוקח בערך 25 דקות).

7. מכבים את הלהבה ומוסיפים אל סיר האורז את יתרת החמאה (25 גר׳) ומערבבים היטב עד שכל החמאה נמסה באופןמלא באורז.

8 . מניחים לריזוטו להתקרר לחלוטין ורק אז מתחילים ליצור כדורי ארנצ׳יני .

9 . מוסיפים אל הריזוטו הקר את גבינת המוצרלה המגורדת ומערבבים היטב .

10 . טועמים את הריזוטו ובאם יש צורך ממליחים ומפלפלים מעט .

11 . מוסיפים אל הריזוטו את חצי הביצה הטרופה ומערבבים היטב לאיחוד .

12 . מרטיבים מעט את כפות הידיים ויוצרים מהריזוטו כדורים בגודל של ככדור פינג פונג.

13 . יוצרים בעזרת האצבע גומה קטנה בכדור הריזוטו ,מכניסים פנימה כדור בייבי מוצרלה ומהדקים היטב בחזרה לכדורחלק .

14 . מעבירים את כדור הריזוטו אל צלוחית פירורי לחם ומצפים את הכדור היטב ובאופן אחיד מכל הכיוונים .

15 . מחממים שמן בקלחת/מחבת וברגע שהשמן חם מכניסים פנימה את כדור הארנצ׳יני

ומטגנים עד הזהבה .

16 . מסננים את יתרת השמן מהארנצ׳יני ומגישים חם .

תהנו ❤️

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד מתכונים שיכולים לעניין אותך