מתכונים חדשים בכל שבוע🤩
זיתים ושומר מבושלים גלי בן שמעון

זיתים ושומר מבושלים הכי טעים שיש

נו טוב אז את החלושס׳ שלי לזיתים מבושלים בכל הצורות והטעמים כבר כולם מכירים , עכשיו הקטע עם התבשיל החדש הזה שלי זה שלדעתי אפילו שהוא מקוטלג כתבשיל הוא מרגיש לי מרענן ומאוד מתאים לקיץ , לא יודעת אם זה בכלל הטעמים המרעננים של השומר והלימון או בגלל שאפשר לאכול אותו גם חם וגם קר , יודעים מה תכינו אותו ותחליטו אתם ,רק מה תדעו שאתם הולכים לעוף עליו ברמות !

זמן כולל

50 דקות

זמן הכנה

30 דקות

דרגת קושי

קל

כמות/מנות

6-8 סועדים

מצרכים:

  • 1 קופסאת שימורי זיתים מגולענים (מורתחים במים פעמיים ומסוננים)
  • 1 שומר גדול חתוך לפרוסות
  • 4-5 פרוסות לימון דקות דקות
  • 1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
  • 1 פלפל ירוק חריף טרי פרוס דק דק
  • 5 כפות שמן ניטרלי
  • 1/2 מיץ לימון (מחצי לימון)
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית כמון
  • 1 כף מלח
  • 2 כוסות מים
זיתים ושומר מבושלים גלי בן שמעון

אופן ההכנה:

1. מזלפים את השמן לסיר שטוח,מחממים מעט ומוסיפים את הפלפל הירוק החריף, מטגנים למשך 10-20 שניות, מוסיפים את פרוסות השומר ומטגנים יחדיו עד שהשומר מתרכך מעט (דקה שתיים).
2. מוסיפים את התבלינים, מערבבים לאיחוד ומטגנים במשך מספר שניות (לפתיחת התבלינים בשמן).
3. מוסיפים את הזיתים המגולענים והפטרוזליה הקצוצה, מערבבים קלות ומוסיפים גם את פרוסות הלימון.
4. מערבבים בעדינות ויוצקים את המים , מכסים את הסיר בחלקו במכסה ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה, לאחר הרתיחה מנמיכים את גובה הלהבה ומבשלים במשך 20-25 דקות.
5. מסירים את מכסה הסיר, מוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים קלות, מוסיפים את כפית הסוכר וממשיכים בישול של עוד כ- 10 דקות שבסיומן מגישים.
תהנו ❤️

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד מתכונים שיכולים לעניין אותך