מתכונים חדשים בכל שבוע🤩
מג׳דרה בתנור גלי בן שמעון

מג׳דרה מושלמת שמכינים בתנור

הידעתם שבכדי להכין מג׳דרה טובה אין צורך להתחיל להוציא סירים, מחבתות ובקיצור חצי מטבח?! אם ידעתם מהמם ואם לא שמחה להיות זו שתגלה שאכן זה אפשרי ולדעתי אפילו רצוי אז קבלו מג׳דרה בתנור שמכינים בתבנית אחת שיוצאת לא פחות ממושלם !

זמן כולל

40 דקות

זמן הכנה

25 דקות

דרגת קושי

קל

כמות/מנות

4-5 סועדים

מצרכים:

  • 1 כוס אורז פרסי קלאסי
  • 1/2 כוס עדשים ירוקות
  • 1 בצל אדום בינוני חתוך לחצאי טבעות
  • 1 בצל לבן בינוני חתוך לחצאי טבעות
  • 4 כפות שמן ניטרלי
  • 750 מ״ל מים רותחים

תיבול:

  • 1 כפית גדושה מלח
  • 1 כפית גדושה פלפל שחור
  • 1 כפית גדושה כמון
  • 1 כפית שטוחה ראס אל חנות
מג׳דרה בתנור גלי בן שמעון

אופן ההכנה:

1. שוטפים היטב ומסננים את האורז והעדשים ומניחים בצד.
2. מחממים מעט שמן במחבת ומוסיפים את הבצלים החתוכים, ממליחים מעט ומטגנים את הבצלים עד השחמה מלאה ומעבירים אל צלוחית קטנה.
3. מעבירים אל תבנית (רצוי עם מכסה ) את האורז והעדשים ,מוסיפים את התבלינים ומערבבים קלות.
4. מוסיפים את הבצלים המטוגנים אל האורז והעדשים המתובלות ומערבבים היטב.
5. יוצקים את המים החמים אל התבנית ומערבבים קלות.
6. מניחים על גביי התבנית נייר אפייה רטוב וסחוט ומכסים במכסה (באם אין לכם מכסה מכסים בנייר אלומניום באופן הרמטי).
7. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות על מצב טורבו למשך 20-25 דקות, הזמנים משתנים מתנור לתנור לכן מידי פעם מציצים ובודקים שכל הנוזלים התאדו.
8. מוציאים את התבנית מן התנור, מסירים את המכסה ואת נייר האפייה ומגישים לצד סלט קצוץ רענן ושמנת חמוצה.
תהנו ❤️

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד מתכונים שיכולים לעניין אותך