מתכונים חדשים בכל שבוע🤩
שמן צ׳ילי גלי בן שמעון

שמן צ׳ילי מושלם שמשדרג כל מנה

מבטיחה וחותמת לכם שלאחר שתכינו את שמן הצ׳ילי המושלם שלי בפעם הראשונה זו לא תהיה גם הפעם האחרונה כי אתם פשוט הולכים לאמץ אותו קרוב אל ליבכם ואל המזווה שלכם, לא תאמינו עד כמה ואיך שמן פשוט לכאורה יכול לשדרג לכם אפילו סתם פרוסת לחם תמימה וזה עוד לפני שדיברתי והרחבתי על שאר המנות והתבשילים שהוא יכול לשדרג , אבל את זה כבר אשאיר למבחן הטעם שלכם !

זמן כולל

20 דקות

זמן הכנה

15 דקות

דרגת קושי

קל

כמות/מנות

500 מ״ל

מצרכים:

  • 8 גבעולי טימין טריים
  • 6-8 פלפלים שאטה יבשים (צ׳ילי)
  • 8-10 פלפלים סודנים יבשים (קטנים)
  • 6 כפיות צ׳ילי גרוס
  • 1 כפית גרגירי פלפל אנגלי
  • 2 כפיות מלח אטלנטי
  • 250 מ״ל שמן ניטרלי
  • 250 מ״ל שמן זית
  • בקבוק זכוכית בעל פיה צרה
שמן צ׳ילי גלי בן שמעון

אופן ההכנה:

1. שוטפים ומייבשים היטב בקבוק זכוכית.
2. מכניסים אל בקבוק הזכוכית את כל המרכיבים (אין חשיבות לסדר) מלבד השמנים.
3. מניחים משפך קטן על פיית הבקבוק ומזלפים פנימה בזהירות את השמן הניטרלי ואת שמן הזית עד לכיסוי מלא של עלי הטימין.
4. סוכרים בעזרת פקק או פיית זילוף את הבקבוק ומנערים בזהירות לאיחוד ועירבוב כל המרכיבים.
5. זהו בגדול השמן מוכן ,מומלץ פעם פעמיים ביום להפוך ולנער מעט את הבקבוק וככל ששמן הצ׳ילי ״ישב״ יותר זמן על השיש כך טעמו יעמיק ויתחזק וכמו כן חיי המדף שלו ארוכים כנצח.
תהנו ❤️

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד מתכונים שיכולים לעניין אותך