© כל הזכויות שמורות לשף גלי בן שמעון
דף הבית » פסטה ברוטב דגים של שישי
40 דקות
30 דקות
קל
3 סועדים
- 1 חבילת פסטה מבושלת מראש (מכל סוג)
- 2 כוסות מי פסטה
- 2 כפות שמן זית
- 3 כפות שמן ניטרלי
- 3 כפות פפריקה מתוקה
- 1 כפית גדושה מלח
- 1 כפית גדושה פלפל שחור
- 1 כפית גדושה כמון
- 1 פלפל אדום חריף שלם
- 1 פלפל אדום חריף פרוס דק
- 2 שיני שום קצוצות
- 4 שיני שום שלמות
- 1/4 צרור כוסברה קצוצה דק
- 1 כף גדושה רסק עגבניות
להגשה :
- כוסברה קצוצה
1. מזלפים את שמן הזית והשמן הניטרלי אל סיר רחב ושטוח ומחממים מעט.
2. מוסיפים את הפלפלים החריפים ומטגנים למשך דקה שתיים, לאחר מכן מוסיפים את התבלינים ומטגנים אותם״לפתיחה״ במשך דקה על להבה נמוכה.
3. מוסיפים לסיר את שיני השום השלמות והקצוצות וכמחצית מהכוסברה הקצוצה, מטגנים קלות ויוצקים את 2 כוסות מיהפסטה.
4. מכסים את הסיר במכסה ומביאים את הרוטב לרתיחה קלה כשמייד לאחר הרתיחה מסירים את מכסה הסיר ,מוסיפיםאת רסק העגבניות ,מערבבים קלות ,מכסים חלקי. את הסיר במכסה ומבשלים את הרוטב במשך 8-10 דקות.
5. מסירים את מכסה הסיר ,מוסיפים את הפסטה (שבושלה מראש) , מערבבים היטב ובעדינות ומפזרים את יתרתהכוסברה הקצוצה.
6. מעבירים אל צלחת הגשה, מפזרים קצת כוסברה קצוצה טרייה ומגישים.
תהנו ❤️
© כל הזכויות שמורות לשף גלי בן שמעון