מתכונים חדשים בכל שבוע🤩
סלמון עם זיתים, לימון והרבה כוסברה

סלמון מבושל בזיתים,לימון וכוסברה

אני לא יודעת אם יצא לכם לטעום או להיתקל בסלמון מבושל ברוטב לימוני היסטרי כמו זה שהכנתי , עכשיו אני לא בקטע של להרים לעצמי (או אולי בעצם כן 😝) אבל שתדעו שזה הסלמון המבושל הכי טעים שיש בפער ומבטיחה לכם לאחר שתכינו ותטעמו אותו בפעם הראשונה תדעו לעם שזו לא תהיה גם הפעם האחרונה!

זמן כולל

50 דקות

זמן הכנה

40 דקות

דרגת קושי

קל

כמות/מנות

8-10 סועדים

מצרכים:

  • 1 פילה סלמון שלם חצוי לשניים (3 ק״ג )
  • 2 שימורי זיתים מגולענים שטופים ומסוננים
  • 1/2 צרור כוסברה קצוץ דק
  • 8 שיני שום שלמות
  • 8 פלפל שיפקה חצויים לאורכם
  • 1/2 לימון פרוס דק
  • 1/4 כוס שמן ניטרלי
  • 4 כפיות גדושות כורכום
  • 2 כפיות גדושות כמון
  • 1 כף מלח
  • 1 כף פלפל שחור
  • 1 כפית גדושה אבקת מרק עוף (פרווה)
  • 5 כוסות מים
סלמון עם זיתים, לימון והרבה כוסברה

אופן ההכנה:

1. מזלפים את השמן לסיר רחב ושטוח ומחממים אותו מעט.
2. מוסיפים את התבלינים ,מטגנים אותם קלות לפתיחה במשך מספר שניות, מוסיפים את שיני השום וכמחצית מהכוסברה הקצוצה וממשיכים לטגן עוד כ-10-15 שניות.
3. מוסיפים לסיר את הזיתים המגולענים יחד עם פלפלי השיפקה, מערבבים קלות, ממליחים ומוסיפים את פרוסות הלימון.
4. יוצקים את המים לסיר ,מערבבים ומכסים חלקית במכסה.
5. מביאים לרתיחה על להבה גבוהה ולאחר מכן מורידים את גובה הלהבה וממשיכים בישול של עוד כ 20 דקות.
6. מניחים את פילה הסלמון בסיר בין הזיתים, מרטיבים את הסלמון מעט מהרוטב , מפזרים את יתרת הכוסברה, מכסים את הסיר חלקית במכסה ומבשלים במשך 15-20 דקות על להבה בינונית.
7. מרטיבים מידי פעם את הסלמון במהלך הבישול ובסיום מפזרים עוד מעט כוסברה קצוצה ומגישים.
תהנו ❤️

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד מתכונים שיכולים לעניין אותך