מתכונים חדשים בכל שבוע🤩
ברקוקש מרוקאי

ברקוקש במיוחד לחג פורים

טוב ידוע שבכל בית מרוקאי נהוג לאכול בחג פורים ברקוקש ,ולטובת מי שלא יודע ברקוקש עשוי מסולת , ממש כמו קוסקוס רק קוסקוס שמן וכדורי יותר , בתאכל׳ס ההפך מהקוסקוס הדק והענני ,בברקוקש משתמשים דווקא בגושים שנוצרו מהסולת ,מבשלים אותם לאחר האידוי בסיר עם חמאה וחלב וזה פשוט מעדן האלים בעיני אז… בפורים הזה החלטתי לשתף אתכם יחד עם השף אסף אסולין במתכון המנצח שלו לברקוקש אותנטי בדיוק כמו המאמות של פעם !

זמן כולל

60 דקות

זמן הכנה

90 דקות

דרגת קושי

בינוני

כמות/מנות

1/2 קילו

מצרכים:

  • 500 גרם סולת
  • 200 גרם קמח מנופה
  • מים לפי הצורך
  • כוס שמן קנולה
  • 2 כפיות מלח
ברקוקש מרוקאי

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה או סיר רחב מניחים בהדרגה סולת ומטפטפים לאט לאט מים.

2. מתחילים לערבב בתנועות סיבוביות ומוסיפים מים וסולת בהדרגה עד שנוצרים כדורים קטנים בגודל מעט גדולמפתיתים.
3.
מוסיפים כף קמח וממשיכים כל הזמן לערבב בתנועות סיבוביות (זה עניין של תרגול עד שתתפסו את השיטה דומה מאודלקוסקוס.)
במידה והגרגירים נראים לכם קטנים מדי, מוסיפים שוב מעט סולת, טפטופי מים ותנועות סיבוביות עם הידיים.
שוב מוסיפים קמח ומערבבים.   (בשלב הזה הגרגירים אמורים להיות עבים מספיק.)
4.
מעבירים את גרגירי הסולת למסננת עם חורים גדולים ומסנניםכל הגרגירים הגדולים הם בעצם הברקוקש וכל מהשנשאר בקערה מוסיפים עליו עוד סולת וחוזרים על כל התהליך, טפטופי מים, סולת, קמח וסינון.
5. מזליפים שמן על כל הגרגירים ומערבבים.

6. מאדים את גרגירי הסולת בסיר קוסקוס אידוי ראשוני למשך 25 דקות דקויוצרים ארובות קטנות בין הגרגירים על מנתשאדים יוכלו להיכנס .

7. לאחר האידוי הראשון שוטפים מעט את הברקקוש בעזרת כוס מים בטיפטופים לקערה.

8. מזלפים עוד מעט שמן מוסיפים חצי כפית מלח ומערבבים שוב בעזרת הידיים ומחזירים לסיר האידוי ל 15 דקנוספותשבסיומן מעבירים את הברקוקש לקערה ומבשלים את הכמות הרצויה בחלב וחמאה.

9. ניתן לשמור את הברקוקש מחולק למנות בשקיות ולהקפיא ובכל פעם להוציא כמות רצויה ולבשל בחלב וחמאה.

בישול הברקקוש:

1. יוצקים לסיר כוס מים עם מעט מלח ומביאים לרתיחה.
2.
מוסיפים כוס מלאה ברקוקש ומבשלים עד שכל המים כמעט נספגו.
3.
מוסיפים חלב לכיסוי בגובה הברקקוש + קוביית חמאה ומבשלים ל5 דקות על אש נמוכה.

4. העולם מתחלק ל 2 אז יש המעדיפים מלוח אז מוספים מלח וכאלה שאוהבים את מתוק אני למשל אז מוסיפים סוכר

5. להגשה : סוכר/מלח/קינמון ועוד חמאה כי חייב!

תהנו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד מתכונים שיכולים לעניין אותך