© כל הזכויות שמורות לשף גלי בן שמעון
דף הבית » ברקוקש במיוחד לחג פורים
60 דקות
90 דקות
בינוני
1/2 קילו
1. בקערה גדולה או סיר רחב מניחים בהדרגה סולת ומטפטפים לאט לאט מים.
2. מתחילים לערבב בתנועות סיבוביות ומוסיפים מים וסולת בהדרגה עד שנוצרים כדורים קטנים בגודל מעט גדולמפתיתים.
3. מוסיפים כף קמח וממשיכים כל הזמן לערבב בתנועות סיבוביות (זה עניין של תרגול עד שתתפסו את השיטה דומה מאודלקוסקוס.)
במידה והגרגירים נראים לכם קטנים מדי, מוסיפים שוב מעט סולת, טפטופי מים ותנועות סיבוביות עם הידיים.
שוב מוסיפים קמח ומערבבים. (בשלב הזה הגרגירים אמורים להיות עבים מספיק.)
4. מעבירים את גרגירי הסולת למסננת עם חורים גדולים ומסננים. כל הגרגירים הגדולים הם בעצם הברקוקש וכל מהשנשאר בקערה מוסיפים עליו עוד סולת וחוזרים על כל התהליך, טפטופי מים, סולת, קמח וסינון.
5. מזליפים שמן על כל הגרגירים ומערבבים.
6. מאדים את גרגירי הסולת בסיר קוסקוס אידוי ראשוני למשך 25 דקות דק’ ויוצרים ארובות קטנות בין הגרגירים על מנתשאדים יוכלו להיכנס .
7. לאחר האידוי הראשון שוטפים מעט את הברקקוש בעזרת כוס מים בטיפטופים לקערה.
8. מזלפים עוד מעט שמן מוסיפים חצי כפית מלח ומערבבים שוב בעזרת הידיים ומחזירים לסיר האידוי ל 15 דק’ נוספותשבסיומן מעבירים את הברקוקש לקערה ומבשלים את הכמות הרצויה בחלב וחמאה.
9. ניתן לשמור את הברקוקש מחולק למנות בשקיות ולהקפיא ובכל פעם להוציא כמות רצויה ולבשל בחלב וחמאה.
בישול הברקקוש:
1. יוצקים לסיר כוס מים עם מעט מלח ומביאים לרתיחה.
2. מוסיפים כוס מלאה ברקוקש ומבשלים עד שכל המים כמעט נספגו.
3. מוסיפים חלב לכיסוי בגובה הברקקוש + קוביית חמאה ומבשלים ל5 דקות על אש נמוכה.
4. העולם מתחלק ל 2 אז יש המעדיפים מלוח אז מוספים מלח וכאלה שאוהבים את מתוק אני למשל אז מוסיפים סוכר
5. להגשה : סוכר/מלח/קינמון ועוד חמאה כי חייב!
תהנו!
© כל הזכויות שמורות לשף גלי בן שמעון