מתכונים חדשים בכל שבוע🤩

ניוקי עננים הכי מושלם שיש

נו אז הנה באופן לא מפתיע בכלל הגעתי שוב למאכלי העדות כי הריי אתם כבר יודעים כמה שאני אוהבת מטבחים מגוונים ובתאכל׳ס מי בעצם אמר שחייבים להיצמד רק למטבח אחד ??? אז.. הפעם קבלו ממני מתכון לקציצות גונדי מושלמות מהמטבח הפרסי שאני מאוד, מאוד אוהבת ולטובת מי שעדיין לא מכיר את קציצות הגונדי אז תרשו לי להסביר לכם בקצרה שאלו קציצות אווריריות בטירוף המורכבות מעוף, קמח חומוס ,בצל ותבלינים וכל התענוג הזה שוחה לו במרק מושלם עם לימון פרסי שמוסיף המוןןן… בקיצור חובה להכין,חובה לטעום והיי המתכון גם מתאים לפסח לאוכלי קטניות !

זמן כולל

שעתיים

זמן הכנה

שעתיים וחצי

דרגת קושי

בינוני

כמות/מנות

2-4 סועדים

מצרכים:

לניוקי :

  • 1/2 ק״ג תפוחי אדמה אדומים
  • 1 ק״ג מלח גס
  • 170 גר׳ קמח לבן
  • 1 חלמון ביצה
  • 12 גר׳ מלח

לרוטב :

  • 50 גר׳ חמאה
  • 4 עלי מרווה
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כוס מי בישול של הניוקי
  • מלא גבינת פרמזן מגורדת

אופן ההכנה:

1 . מרפדים תבנית בנייר אפייה ומפזרים על נייר האפייה שכבה נדיבה של מלח גס .

2 . מניחים את תפוחי האדמה על שכבת המלח ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך כשעה וחצי אועד שתפוחי האדמה רכים. (שימו לב הזמנים משתנים מתנור לתנור )

3 . מוציאים את תפוחי האדמה כשהם מוכנים מן התנור ובזהירות רבה חוצים את תפוחי האדמה לשניים (חשוב לעבוד עםתפוחי האדמה מייד כשהם יוצאים מן התנור, שימו לב זה רותח נעזרים במגבת.)

4 . מוציאים בעזרת כף את כל הליבה של תפוחי האדמה ומעבירים לקערה.

5 . מועכים את תפוחי האדמה לפירה חלק עד כמה שאפשר ומקררים מעט (תכף יכנס החלמון ואנחנו לא רוצים גושים כמוחביתה) .

6 . מוסיפים את הקמח,המלח והחלמון אל קערת הפירה ולשים כדקה עד קבלת בצק אחיד.

7 . מקמחים את משטח העבודה ומחלקים את הבצק ל– 3.

8 . יוצרים מהבצק שלושה ״נקניקים״ בקוטר 1.5 ס״מ וחותכים בעזרת קלף או סכין לקוביות של 2 ס״מ ומניחים בצד .

8 . ממלאים סיר מתאים במים עם מלח ומביאים לרתיחה (לא להתקמצן במלח ) .

9 . ברגע שהמים רתחו מוסיפים את הניוקי לסיר ומבשלים 3-2 דקות או עד שהם צפים למעלה .

10 . שומרים 1/2 כוס ממי הבישול של הניוקי לרוטב ומניחים בצד .

11 . מוצאים את הניוקי מן המים בעזרת כף מחוררת ישר לרוטב המוכן , מנענעים את המחבת עם הניוקי והרוטב ומשקיםאת הניוקי מספר שניות מהרוטב ומעבירים אל צלחת הגשה (במידה ולא רוצים להכין את כל הניוקי אפשר לעצור את הבישולולהעביר למי קרח לסנן ,לשמן אותם בשמן קנולה ולחלק לשקיות ולהעביר למקרר ולהשתמש יום למחרת או למקפיאלשימוש עתידי ) .

12 . רוטב הניוקי : ממיסים את החמאה במחבת רחבה ושטוחה ומוסיפים את עליי המרווה והפלפל השחור ומנענעים מעטאת המחבת .

13 . מוסיפים למחבת את 1/2 כוס בישול מי הניוקי ששמרנו בצד, מערבבים קלות לאיחוד ומוסיפים את הניוקי ישירות מסירהמים .

14 . מעבירים את הניוקי והרוטב אל צלחת הגשה , מפזרים המון גבינת פרמזן מגורדת ומגישים .

תהנו ❤️

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד מתכונים שיכולים לעניין אותך