© כל הזכויות שמורות לשף גלי בן שמעון
דף הבית » כתף טלה בריבת בצלים ותאנים מקורמלות
6 שעות
חצי שעה
קל
כתף טלה במשקל 4 ק״ג
1. מפזרים את הבצלים הפרוסים בתחתית תבנית אפייה גדולה.
2. מניחים במרכז התבנית על גביי הבצלים הפרוסים את כתף הטלה.
3. יוצקים כרבע מכמות היין הלבן על גביי כתף הטלה, ממליחים ומפלפלים בכמחצית מכמות המלח והפלפל ומפזרים כמחצית מכמות גבעולי הטימין הטריים על גביי כתף הטלה.
4. חוזרים על סדר הפעולות שוב ,יוצקים את יתרת היין הלבן על גביי כתף הטלה(1/4 בקבוק) ממליחים ומפלפלים ביתרת המלח והפלפל שנותרו ולסיום מפזרים את יתרת גבעולי הטימין על גביי כתף הטלה שבתבנית.
5. מניחים על גביי כתף הטלה נייר אפייה רטוב וסחוט ממים ומכסים את התבנית ברדיד אלומניום באופן הרמטי מכל הכיוונים.
6. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות (חום עליון תחתון) למשך 3 שעות שלאחריהן מורדים את חום התנור לחום של 160 מעלות לעוד שעתיים.
7. בתום חמש השעות של כתף הטלה בתנור מוציאים את התבנית מן התנור, (לא מכבים את התנור!) מסירים בזהירות את רדיד האלומניום ואת נייר האפייה ובעזרת מצקת מוציאים עד כמה שאפשר את כל הנוזלים שהצטברו בתחתית אל כלי.
8. מסננים את הנוזלים שהוצאנו דרך מסננת קטנה אל כלי ושומרים בצד.
9. מפזרים מסביב כתף הטלה את התאנים הפרוסות.
10. יוצקים את הנוזלים המסוננים על גביי כתף הטלה והתאנים שבתבנית.
11. משנים את התנור למצב גריל ומחזירים את תבנית כתף הטלה והתאנים לתנור ללא כיסוי למשך 30-40 דקות לקבלת צריבה יפה וטובה בחלק העליון, הזמנים משתנים מתנור לתנור לכן ברגע שרואים שכתף הטלה קיבלה צריבה טובה וצבע שחום והתאנים התקרמלו תדעו שזה הזמן להוציא מן התנור ולהגיש.
תהנו ❤️
© כל הזכויות שמורות לשף גלי בן שמעון