מתכונים חדשים בכל שבוע🤩

עוגת גבינה פירורים של דודה ריקה

אז המתכון הזה של עוגת הגבינה פירורים הזו צמוד אליי כבר שנים וזה אומר שכבר שנים שאני מכינה את עוגת הגבינה פירורים הזו על פי המתכון הזה של דודה שלי ריקה בלבד מבלי לפזול למתכונים אחרים ,מבלי לנסות או להתנסות במתכונים אחרים ות׳אמת אני גם לא רוצה או מעוניינת להכין על פי שום מתכון אחר כי המתכון הזה הוא המתכון המנצח ואיך אומרים סוס טוב לא מחליפים אז …הבנתם לא?!

זמן כולל

90 דקות

זמן הכנה

שעה

דרגת קושי

בינוני

כמות/מנות

תבנית בקוטר 28

מצרכים:

  • 200 גר׳ נטורינה בטעם חמאה (בטמפ׳ החדר)
    3 חלמונים
    1/4 כוס סוכר
    2 כוסות קמח לבן מנופה
    1 שקית אבקת אפייה
    לשכבת הגבינה :
    600 גר׳ גבינה לבנה
    3 חלבונים
    1 כוס סוכר

אופן ההכנה:

1. מעבירים אל קערת המיקסר עם וו גיטרה את כל מרכיבי הבסיס (את הנטורינה חותכים לקוביות )ומפעילים על מהירות נמוכה עד קבלת תערובת בצקית ומעט פירורית .
2 . מאחדים את הבצק שהתקבל בעזרת כפות הידיים ומשטחים אותו על כל תחתית תבנית אפייה, מהדקים היטב את הבצק לתבנית ולדפנות .
3 . מכניסים את הבסיס לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות על מצב טורבו למשך 15-20 דקות , הזמנים משתנים מתנור לתנור לכן ברגע שהבסיס מקבל צבע זהוב חזק תדעו שזה הזמן להוציא את הבסיס מהתנור .
4 . מניחים לבסיס העוגה להצטנן לחלוטין בחוץ ורק כשהוא בטמפרטורת החדר מגרדים בעזרת מזלג פירורים מחלקו העליון של הבסיס (כמות שתהיה מספקיה לכיסוי כל חלקה העליון של העוגה בסיום ),מעבירים את הפירורים לקערה קטנה ושומרים בצד .
5 . מעבירים אל קערת המיקסר עם וו בלון את החלבונים ומקציפים על מהירות גבוהה עד קבלת קצף לבן ותפוח .
6 . מוסיפים אל החלבונים המוקצפים תוך כדי הקצפה את הסוכר וממשיכים להקציף עד קבלת קצף לבן בוהק ויציב מאוד .
7 . עוצרים את פעולת המיקסר, מוסיפים את הגבינה הלבנה ומפעילים שוב על מהירות בינונית למשך 10-15 שניות לאיחוד ועוצרים.
8 . מעבירים את תערובת הגבינה מקערת המיקסר אל כלי נוח למזיגה ושומרים במקרר .
9 . מעבירים אל אותה קערת המיקסר (אין צורך לשטוף ) את השמנת להקצפה + סוכר הווניל ומקציפים על מהירות גבוהה עד קבלת קצפת יציבה .
10 . מעבירים את הקצפת אל שקית זילוף ומתחילים בהרכבת העוגה .
11. יוצקים את תערובת הגבינה על בסיס העוגה
ומחליקים את תערובת הגבינה באופן שווה על גביי כל הבסיס .
12 . מזלפים את הקצפת משקית הזילוף על גביי הגבינה , מחליקים ומיישרים את הקצפת שעל הגבינה בעזרת לקקן או פלטה.
13 . מפזרים את הפירורים שגירדנן מהבסיס בהתחלה באופן שווה ואחיד על שכבת הקצפת .
14 . מכניסים את העוגה למקרר להתייצבות של שלוש שעות לפחות ומגישים .
תהנו ❤
❤️

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד מתכונים שיכולים לעניין אותך